Разлика между сибирския женшен и корейския женшен

ginseng1 Сибирски женшен срещу корейски женшен

Женшенът е билка , която се използва от хиляди години. Женшенът, използван в традиционните китайски лекарства, сега е широко използван по целия свят. Най -често срещаните женшен са корейски женшен и американски женшен. Трети сорт женшен, известен като сибирски женшен, също се използва широко. Казано е, че сибирският женшен изобщо не е женшен, а различно растение.

Идвайки в корейския женшен и сибирския женшен, човек може да срещне много разлики. Корейският женшен, известен още като panax Женшенът принадлежи към рода Panax. От друга страна, сибирският женшен, който е друг мъдър, известен като елеутеро, принадлежи към рода елеутерококи.

Корейският женшен е широко разпространен в Корея и Североизточен Китай, сибирският женшен е широко култивиран в сибирския регион.

Може да се срещне и разлика в активните съставки, съдържащи се в корейския и сибирския женшен. Корейският женшен съдържа гинзенозиди, които не се срещат в сибирския женшен. Другите съставки, открити в корейския женшен, включват полизахаридна фракция DPG-3-2, гликани, пептиди, летливи масла и малтол. Сибирският женшен съдържа активни съставки, наречени елеутерозиди.

Докато сибирският женшен може да се събере за една година, корейският женшен отнема повече години, може да отнеме от пет до девет години за прибиране на реколтата. По отношение на разходите сибирският женшен е по -евтин от корейския женшен.

Когато говорим за характеристиките на сибирския женшен и корейския женшен, първият идва по -мек. По отношение на потентността, корейският женшен идва с по -силен ефект.

Коран женшенът идва с месест корен. От друга страна, сибирският женшен има дървесен корен.

Резюме: 1. Коран женшен, известен също като panax Ginseng, принадлежи към рода Panax. Сибирският женшен, известен още като елеутеро, принадлежи към рода елеутерококи. 2. Корейският женшен е широко разпространен в Корея и Североизточен Китай. Сибирският женшен е широко култивиран в сибирския регион. 3. Корейският женшен съдържа гинзенозиди, които не се срещат в сибирския женшен. Сибирският женшен съдържа активни съставки, наречени елеутерозиди. 4. Докато сибирският женшен може да се събере за една година, корейският женшен отнема повече години. 5. По отношение на разходите, сибирският женшен е по -евтин от корейския женшен. 6. Сибирският женшен е по -мек от корейския женшен. 7. Корейският женшен има по -силен ефект от сибирския женшен

Вижте повече за: , ,