Разлика между шотландско и уиски

Скоч срещу уиски

С прости думи ключовата разлика между скоч и уиски е географията, откъдето произхожда, съставките и вярвате или не как се изписват.

География:

Scotch е уиски, произведено в Шотландия, а бърбънът е уиски, произведено в Америка, особено в Кентъки.

Състав:

Скоч предимно от малцов ечемик

Bourbon Whisky се дестилира от царевица.

Правопис:

В Англия се пише уиски за шотландски.

Ирландско уиски, изписано с „е“

Има толкова много други незначителни разлики скоч и уиски в зависимост от местоположението и рецептата.

Други факти:

В Обединеното кралство скоч се нарича просто уиски и затова, когато се поръча уиски, се предполага, че ще бъде предоставен скоч. Ако някой иска нещо друго, трябва да бъде посочено. В останалата част на света е известен само като скоч.

Скочът трябва да отговаря на разпоредбите на „Закона за уискито от 1988 г.“, приет от парламента на Обединеното кралство. Законът прави незаконно продажбата на уиски като шотландско уиски, ако не отговаря на стандартите, установени с този акт. Актът уточнява, че скочът трябва да се дестилира в шотландска дестилерия строго в съответствие с процедурите, определени от този закон. Той също така уточнява, че трябва да се дестилира до алкохолно съдържание по -малко от 94,8% и не трябва да се бутилира при алкохолно съдържание по -малко от 40%. Той също така уточнява, че скочът трябва да отлежи в дъбови бъчви в Шотландия за не по -малко от три години и един ден. Разрешените съставки в скоча са вода и зърнени ферментирали чрез добавяне на мая. Може да се добави карамел за цвят. Това се ферментира в дъбови бъчви.

Уискито, произведено по целия свят, трябва да отговаря на националните стандарти на страната на производство. Уискито може да се произвежда по някой от местните методи, които са популярни, и от популярните съставки, но шотландският ще се произвежда само по един от четирите метода. Това са единичен малц, ватиран малц, смесен и еднозърнест.

Скочът обикновено би имал много лек и гладък вкус в сравнение с другите уискита и затова е предпочитан на социални събирания като напитка, приемлива за всички.

Обобщение на разликата между шотландско и уиски

География : Scotch е уиски, произведено в Шотландия, а бърбънът е уиски, произведено в САЩ.

Състав : шотландското уиски от малцов ечемик се дестилира от царевица.

Правопис : За шотландски думата уиски винаги се изписва без азбуката e.

Стандарти : Скочът трябва да отговаря на стандартите и правилата, определени в Закона за уискито от 1988 г.

Гладкост : Скочът обикновено е по -лек и по -гладък на вкус от другите уискита.

1 коментар

    Обратни обрати

    1. Разлика между Jim beam и Makers mark | Разлика между | Марк Джим Бим срещу Makers

    Вижте повече за: , ,