Разлика между ръж и бърбън

whiskey-pd Ръж срещу Бърбън

Ръж и Бърбън са два вида уиски. Въпреки че ръжта и бърбънът са направени по почти еднакъв начин, те са различни в много отношения, като вкус и съдържание на алкохол.

Първата разлика, която може да се види между уискито от ръж и бърбън, е в зърната, използвани за тяхното производство. Докато ръженото уиски се прави от ръжени зърна, уискито от Бърбън е от царевица.

Ръжното уиски се състои от най -малко 51 % ръж и се дестилира при по -малко от 80 % алкохол на обем. Съхранява се в дъбови бъчви за минимум две години.

Бурбонът съдържа най -малко 79 % царевица. Но ако съдържанието на царевица надвишава този процент, тогава то се нарича царевично уиски, а не Бурбон. Това уиски се прави и чрез дестилация до по -малко от 80 процента алкохол на обем. Подобно на ръженото уиски, уискито Bourbon също се съхранява за минимум две години в дъбови бъчви.

Бурбон Името е била извлечена от територията на името на Бърбън в Кентъки, където се дестилира първите Бърбън уиски. Ръжените уискита се дестилират в Кентъки.

Голяма разлика, която може да се види между двете уискита е, че ръжта е по -мощна от Бърбън. Когато се сравнява съдържанието на алкохол, уискито Bourbon съдържа по -голямо количество на обем от ръжените уискита. Докато Бурбон е леко сладко уиски, ръженото уиски е горчиво.

Ръжното уиски също се счита за пикантно и много остро в сравнение с Бурбон, който е меко уиски.

Ръжено уиски беше най -популярното от двете уискита преди забраната, но след като забраната влезе в сила, уискито Бърбън стана изборът. Въпреки че уискито от ръж се върна, уискито Бърбън все още е любимото.

Резюме:

1. Ръжното уиски се прави от ръж. От друга страна, уискито Bourbon се прави от царевица.

2. Ръжното уиски е по -мощно от уискито Бурбон.

3. Докато Бурбон е леко сладко уиски, ръженото уиски е горчиво.

4. Когато се сравнява алкохолното съдържание, уискито Bourbon съдържа по -голямо количество на обем от ръжените уискита.

5. Ръжното уиски също се счита за пикантно и много остро в сравнение с Бурбон, който е меко уиски.

6. Бурбонското уиски е по -популярна напитка от ръженото уиски.

3 коментара

 1. Четвъртият параграф няма смисъл: „Бурбонът съдържа най -малко 79 % царевица. Но ако съдържанието на царевица надвишава този процент, тогава то се нарича царевично уиски, а не Бурбон.

  Мисля, че авторът иска да каже, че бърбънът съдържа поне 51% царевица. Ако процентът на царевица надвишава 79%, той се нарича царевично уиски, а не бърбън.

 2. 1) Както забеляза Брит Джъстис, бърбънът трябва да съдържа поне 51% царевица. (Цифрата от 79% не е свързана).

  2) Няма максимално ограничение за съдържанието на царевица в бърбън. Царевичното уиски се различава от бърбън, тъй като не отлежава в нови овъглени дъбови бъчви.

  3) Съдържанието на алкохол както в бърбън, така и в ръж може да варира - не е вярно, че бърбънът задължително има по -високо алкохолно съдържание от ръжта.

  4) Обикновено ароматът на ръжта се описва като пикантен или тревист, а не горчив.

 3. На кой му пука каква е разликата? Всички те имат гаден вкус.

Вижте повече за: , ,