Разлика между крайните плочки на Рейки и стандартните крайни плочи

Крайни плочи Рейки срещу стандартни крайни плочи

Масажните маси имат три различни опции. Тези три различни варианта се дължат на разликата в крайните плочи, предвидени в масажната маса. Крайните плочи са неразделна част от масажната маса и не могат да се свалят или сменят. По този начин, когато купувате масажна маса, трябва да сте наясно с разликите между крайната плоча Рейки и стандартната крайна плоча. От двете страни са фиксирани един и същи тип крайни плочи, но в някои маси като Earthlite, едната страна има стандартни крайни плочи, докато другата страна има крайни плочки Рейки. Те се наричат ​​комбинирани масажни маси.

Крайни плочи Рейки Рейки е специален вид масаж и майсторите на Рейки трябва да извършват масажите предимно в седнала поза. Това е така, защото включва много масажи на главата и краката. Масажната маса с крайни плочи Рейки осигурява повече комфорт за терапевта по отношение на седене и лесно поставяне на краката му под масажната маса. Крайните плочи имат арка в края, която прилича на „U“. Структурният дизайн не се поддържа, както и в стандартната крайна плоча, така че дебелината на крайната плоча обикновено е по -голяма, за да я направи издръжлива. Той помага на коленете на терапевта лесно да се настанят под масата, а краката не е необходимо да се разтягат, докато седите за дълги сесии.

https://www.physique.co.uk/catalogue_images/lifestyle_couch.jpg

Стандартни крайни плочи Конструктивно стандартните крайни плочи са по -здрави. Те са по -стабилни. Причината е понякога, когато масажи като спортни масажи трябва да се дават на клиенти, терапевтът трябва да монтира масата заедно с клиента и да поддържа телесното тегло на двама души. За да издържи на енергичните масажни техники, масата трябва да е здрава и стабилна. Не трябва да се люлее или да вибрира или да отстъпва по време на енергичните масажи. Недостатъкът на стандартните крайни плочи е, че те не осигуряват място за краката под масата. Терапевтът, който не седи, може да се измъкне от дизайна, но ако трябва да седят, това не е много удобно. Краката трябва да бъдат изпънати, за да приспособят тялото според формата на масата. Стабилността на стандартната крайна плоча идва от декоративна форма „X“.

Резюме:

1. Крайните плочки на Рейки на масажна маса осигуряват повече комфорт на терапевта, докато той седи, тъй като краищата са проектирани като „U“ и коленете могат да се поставят под масата. Стандартните масажни маси за крайни плочи нямат формата, която да побира коленете на терапевта под масата, поради което е по -подходяща за терапевта, който предпочита стоене. 2. Масажните маси за крайни плочи Рейки са по -малко стабилни от стандартните маси за крайни плочи; стандартните масажни маси за крайни плочи имат кръстообразна структура, за да ги направят по-стабилни. Масажната маса за крайни плочи Рейки има по -дебела структура, за да я направи здрава.

1 коментар

  1. Мислех, че тази статия е добра. Ако искате да го подобрите, бихте добавили още изображения, показващи практикуващия и разликите в позиционирането. Освен това той обяснява, че крайните плочи се отнасят към пространството под масата между краката, което в началото не е разбирало.

Вижте повече за: