Разлика между чашите за червено и бяло вино

Чаши за червено срещу бяло вино

Обикновено хората, които не пият вино, пренебрегват въздействието на използването на различни видове чаши за пиене на напитката, тъй като това няма пряк ефект върху оригиналния аромат и аромат на виното, казват те. Е, истинските ценители на виното не са съгласни. Доколкото има много общи видове чаши за вино (червени, бели, флейти за шампанско, чинии за шампанско, стъбла без стъбла и бордо), два от които се открояват над останалите - чашите за червено и бяло вино. По принцип чашата за червено вино има по -широка купа и по -къса дръжка в сравнение с белия си колега. За разлика от това, последният изглежда малко по -висок поради по -дългото си стъбло. Има и по -тясна купа.

Чашите за червено вино не са предназначени само за шоу. Те бяха направени като такива поради няколко минути, но много важни причини. Първо, широката купа на червеното вино позволява по -добро излагане на виното във въздуха. Въздухът трябва да противодейства с химикалите на червеното вино, така че да го направи по -богат и ароматен. Той също така има сложно стеснение на устните в купата, което улеснява по -доброто доставяне на виното до подходящите части на устата на пияча (отстрани и отзад на езика). По -късото стъбло е така проектирано, защото използването на чашата за червено вино всъщност не диктува, че пиещият го държи от стъблото или от купата. Дори ако пиещият държи от купата на чашата, когато пие, топлината на ръцете му всъщност не прави нищо за вкуса или аромата на виното за тази конкретна ситуация, т.е.

За чашата за бяло вино е проектирана по такъв елегантен начин, че човекът, който пие от нея, няма да има проблеми да държи чашата за стъблото си. Във връзка с преноса на топлина, задържането на чашата за бяло вино от купата сега ще има някои неблагоприятни ефекти върху общия вкус на виното, когато топлината на ръката предава топлината през тънкия слой стъкло. Ето защо той идеално се държи от стъблото си. По отношение на размера на купата, по -тесният размер на купата е проектиран като такъв, тъй като за бялото вино не се изисква аерация в сравнение с червените вина. В сравнение с чашите за червено вино, чашата за бяло вино има леко нюансирана устна, проектирана да позволява по -лесно изтичане на бялото вино към предната част вътре в устата.

Резюме:

1. Чашата за червено вино е по -къса и има по -широка купа в сравнение с чашата за бяло вино. 2. Чашата за червено вино е специално направена за червено вино, докато чашата за бяло вино е за бяло вино. 3. Смята се, че чашата за бяло вино е по -елегантна от чашата за червено вино поради по -дългия си ствол. 4. Чашата за бяло вино е предназначена да се държи от пияча от стъблото му. 5. Чашата за червено вино има по -широк размер на купата за аериране на червеното вино.

Вижте повече за: за