Разлика между Район и Вискоза

Район срещу вискоза

Плат или текстил е материал, съставен от конци или прежди, който се използва за облекло, чанти, кърпи, покривки за легла, сенници за прозорци и други домакински и промишлени цели. Изработен е от различни материали с памук и коприна като най -често срещаните. Коприната е много популярен плат, откакто за първи път е разработен в Китай, но е много скъп, така че хората търсят по -евтин заместител за него. Това доведе до развитието на изкуствена коприна, която първоначално се произвеждаше във Франция. Районът е произведено влакно, което не е нито естествено, нито изкуствено. Въпреки че идва от целулоза, която се среща естествено в растенията, тя е претърпяла няколко химични процеса, преди да се превърне в сегашната си форма. Нарича се регенерирано целулозно влакно, защото е направено от целулозни влакна, които се реформират или реконструират. Това е силно абсорбираща материя и е лесна за боядисване. Тя може да бъде тъкана или плетена за производство на дрехи като поли, ризи и рокли, но първоначално е разработена за използване при изработката на домашно обзавеждане. Той обаче не се справя добре с износването и има тенденция да пожълтява с възрастта и да образува малки топки в груби участъци. Има няколко вида район, а именно; полинозен район, свръхпоглъщащ район, тенселов район, лиоцел и район с огнеупорни и микро-дениери влакна. Най-често срещаните видове район са районът с модул с висока влажност и вискозата. Районът от вискоза е направен от вискоза, органична течност, която се използва като материал за производството на вискоза и целофан. Използва се и за изработка на изкуствена коприна, модални и синтетични кадифе. Той също така има приложение в областта на медицината, особено в производството на медицински инструменти. Произвежда се чрез разтваряне на дървесна маса или памучна обвивка в сода каустик и се оставя да се накисва за период от време, след което се настъргва и остарява. След това се обработва с въглероден дисулфид, за да се получи ксантат, който отново се разтваря в ниска концентрация на сода каустик и ацетатна добавка. Районът от вискоза се чувства като памук и прилича на коприна, която е подходяща за изработка на леки дрехи. Той също така перде добре и се използва за изработка на завеси, завеси, покривки за мебели, покривки и салфетки. Той е евтин, но се нуждае от поддръжка, тъй като може лесно да се набръчка.

Резюме:

1. Районът е тъкан, която е направена от целулоза от растения и преминава през няколко химични процеса, докато вискозата е вид вискоза, изработена от вискоза. 2. Rayon е силно абсорбиращ и лесен за боядисване, докато вискозата изглежда като коприна и се чувства като памук. 3. И двата района и вискозата се произвеждат по един и същ процес, но се различават по използваните материали. Докато вискозата може да бъде направена с целулоза от различни растения, вискозата е направена от дървесна маса или памучна обвивка. 4. Районът от вискоза също може да бъде по -малко издръжлив от другите видове район, тъй като е направен с висока концентрация на сода каустик, докато други видове район използват по -малко.

2 коментара

  1. Необходима е корекция, където се казва „Районът е произведено влакно, което не е нито естествено, нито изкуствено“. Корекция: Районът е регенерирано влакно, което не е нито естествено, нито синтетично.

    Обяснение: Терминът „изкуствен“ се използва, когато веществото, създадено от човека, е нарочно проектирано да имитира естествен продукт. Когато „синтетично“ също е изкуствено създадено вещество/ продукт, то има свои собствени присъщи характеристики и не имитира или се опитва да копира характеристиките на естествено вещество.

  2. Благодаря ви за тази много полезна информация и описание на Viscose Rayon. Описанието беше изчерпателно и лесно разбираемо. Като цяло отговорите на въпросите ми бяха. Единственият ми оставащ проблем произтича от едно изречение. Вискозният район пожълтява и образува малки топки в грубо обработени зони. Този коментар ме накара да се замисля дали това са много чести и обширни проблеми с предмети, покрити или направени от тази тъкан. Също така, ако има проблем с обезцветяване с други цветове или ако проблемът възникне само ако вискозната област е бяла? Благодаря ти.

Вижте повече за: