Разлика между кварцови и гранитни плотове

Кварц срещу гранитни плотове

Налице е постоянен дебат, в който материал се смята за най-добър плота в наши дни. От доста време за гранита се говори в града и той стана толкова популярен, че почти всички съвременни плотове са направени от един. Той се превърна в нещо като стандарт за трайно и модерно покритие. Но напоследък спорът продължава. Затварянето на този въпрос може да стане само като се говори за същността на въпроса “и това е да се анализират разликите между тези два трайни материала.

По природа кварцът е по -малко порест материал от гранита . В резултат на това има малък или по -малък шанс водата и други хранителни материали да влязат в действителната повърхност. Когато тези нежелани продукти проникнат в повърхността на плота, те лесно се улавят, което не подсказва нищо друго освен кръстосано замърсяване и инфекция. По този начин кварцовите плотове са по -устойчиви срещу бактерии и петна.

Въпреки че и двата материала се считат за две от най -издръжливите повърхности, кварцовият плот се счита за по -трайния материал, тъй като изглежда, че е на второ място след диаманта, когато говорим за устойчивост на надраскване и здравина. Ако диамантът е оценен на 10, кварцът е оценен с 7. Гранитът е оценен много по -малко, тъй като неговият траен състав е сравним само с около 50% кварц, докато в кварцовите плотове материалът често е създаден от повече от 90% чист кварц.

Естетично, гранитът е явният победител. Въпреки че кварцът може да бъде проектиран така, че да изведе широка гама от цветове, гранитът без съмнение позира с най -добрите естествени цветови модели и образувания. Плътните цветове в кварца може да изглеждат твърде фантастични и нереалистични за много наблюдатели, тъй като цветът почти винаги е твърде еднакъв.

По отношение на запечатването, трябва да запечатвате гранита си от време на време, да речем всяка година. За кварцовите плотове обаче няма нужда да се прави такова. В тази връзка, кварцовите плотове също са много по-лесни за настройка за разлика от гранита.

Въпреки че гранитът и кварцът се срещат естествено, те все още се различават в следните аспекти:

1. Кварцът е по -малко пореста повърхност (материал) в сравнение с гранита. Ето защо е по -устойчив срещу петна и бактерии.

2. Кварцът е по -траен материал в сравнение с гранита.

3. Гранитът има сложни цветни шарки, които го правят по -красива повърхност от повечето кварцови плотове.

4. Кварцовите плотове не е необходимо да се запечатват, докато в идеалния случай трябва да запечатате гранитната си повърхност поне веднъж годишно.

Вижте повече за: ,