Разлика между кварц и кориан

Кварц срещу Кориан

Най -популярните материали за кухненски плотове са кварц и кориан. Кварцът е естествен материал, докато Corian е търговската марка на акрилни повърхности, произведени от DuPont. Те имат много разлики, вариращи от външен вид до цена и издръжливост.

Corian Corian е полимер, предлагащ повърхности в много дизайни и форми. Той също така предлага различни фуги и мивки, които да се поберат на различни видове места. В случай на повреда, Corian може да се върне към предишната си красота. Corian се предлага в матово покритие. Въпреки че с появата на по -нови техники на производство, блясъкът може да бъде включен в Corian. Той предлага безпроблемен външен вид. Предлага се в различни цветове и покрития. Corian се предлага с дебелина половин инч и три четвърти инча. Цената на инсталацията е около 30 долара и повече.

Докато Corian е както удоволствие на дизайнера, така и на купувача, той има свои собствени ограничения. Този акрилен продукт може лесно да се надраска и изгори. Драскотините обаче могат да бъдат поправени с полиране и шлайфане на по -късни етапи. Основните качества на този материал включват неговата непореста, цветна, устойчива на петна повърхност, която е лесна за почистване и ремонт.

Кварц Кварцът е издръжлива и лесна за поддръжка опция за плотове. Това е 93 % естествен и 7 % продукт, създаден от човека. Съставките, създадени от човека, включват пигменти и свързващи смоли. Поради това се нарича още Инженериран камък. Кварцът се предлага под различни търговски наименования като Silestone, Arena Stone, Apollo, Caesarstone и др. Кварцовите плотове, направени от DuPont, са наречени Zodiaq. Това е издръжлив и непорест материал. Този продукт има еднообразно, блестящо покритие. Кварцът е твърд, но може да се изгори, но само от много горещи тигани. Шевовете на този материал са видими, но те могат да бъдат добре скрити, ако се използва добър монтажник. Тези плотове са лесно достъпни в ценови диапазон от $ 50 до $ 90 на квадратен фут. Най -важната точка на този материал е неговата издръжливост и устойчивостта му към драскотини, топлина и корозия. Може да продължи цял живот. Поради непорьозния си характер, той осигурява устойчивост срещу бактериални инвазии.

Резюме:

1. Corian е по -евтин от кварца. 2. Корианските плотове могат да се надраскат и изгорят, докато кварцът е устойчив на надраскване. 3. Корианът може да бъде възстановен, докато кварцът не може да бъде възстановен. 4. Корианът е направен от човека, докато кварцът е 93% естествен. 5. Corian изисква много повече поддръжка в сравнение с кварца. 6. Кварцът е по -здравословен вариант, тъй като е устойчив на бактериалния растеж, докато Corian не поддържа това. 7. Горещата храна не може да се поставя директно върху плотове Corian, докато е напълно възможно на кварцови плотове. 8. Corian е търговска марка, докато кварцът е естествен материал. 9. Corian се предлага в различни цветове, докато цветовите вариации в кварца са ограничени.

1 коментар

  1. Какво става, много готин уеб сайт !! Момче .. Отлично .. Превъзходно .. Ще отбележа вашия сайт в отметки и ще взема и емисиите? Щастлив съм да намеря много полезна информация точно тук в публикацията, искаме да разработим повече техники в това отношение, благодаря ви за споделянето. . . . . .

Вижте повече за: