Разлика между плюш и възглавница

Разлика между плюшена и възглавница

Възглавничен матрак

Плюш срещу възглавница

Преди няколко години изборът беше ограничен, когато става въпрос за матраци, но в момента има много възможности. Някои примери за различни матраци са: твърд матрак, матрак с възглавница, плюс матрак и евро-топ, известен също като матрак с кутия. Преди тези видове матраци да навлязат на пазара, матраците с пружинни пружини бяха единственият вид, който можете да намерите. Но благодарение на сегашното разнообразие от избори, закупуването на подходящия матрак е малко стресиращо, тъй като трябва да вземете предвид всички негови характеристики, за да намерите подходящото. Трябва да помислите дали искате твърда или мека, плюшена или възглавница, мемори пяна или традиционната пружина. Изпълнението на качествата, които търсите, е от съществено значение; видът на матрака, който купувате, ще определи качеството на почивка, която ще получите, когато спите върху него. Ето защо е много важно да получите идеалния за вас.

Матраците с мемори пяна са много популярен избор днес. Мемори пяната е използвана за първи път от НАСА. Той дава голяма подкрепа на тялото ви, защото е проектиран да реагира на топлината на тялото ви. Той има тенденция да омеква в областите на тялото ви, които са по -топли от другите части, докато пяната, докосваща по -хладните части на тялото ви, остава по -стегната. Някои хора казват, че това ви дава плаващо усещане. Този тип матрак помага за облекчаване на проблемите с гърба, болезнените стави и подпомага поддържането на оптимално подреждане на гръбначния стълб. Матраците с пружинни пружини бяха първият вид, наличен на пазара, и са най-често срещаният тип матраци в домакинствата. Те съдържат спирални пружини, които поддържат гърба ви. Колкото по -голям е броят на намотките, толкова по -твърд е матракът с пружинна пружина. Друг вид матрак, който можете да закупите, е пяната от латекс. Този тип матрак е известен с това, че е дълготраен, а също така можете да поръчате по поръчка според формата на тялото си. Недостатъкът на матрак от пяна от латекс е, че той може да бъде малко скъп в сравнение с другите опции

Освен споменатите матраци, има два вида, които често се сравняват един с друг. Много хора смятат, че възглавницата и плюшените матраци са еднакви-не са. Плюшен матрак има един до четири инча допълнителни слоеве върху твърд матрак. Колкото повече допълнителна подложка има, толкова по -мека е тя. Матрак с възглавница е по-мек от плюшен матрак; за разлика от плюша, който има допълнителни слоеве, матракът с възглавница има възглавница, покриваща матрака. Плюшен матрак е идеален за хора, които просто искат допълнителна мекота в матрака си, но хората, които предпочитат пухкави легла, трябва да изберат разнообразието от възглавници. Ако искате вашият матрак да предлага повече поддръжка на гърба, плюсът е начинът, по който трябва да вървите. Матраците с възглавници са по-скъпи от плюсовите и не могат да се преобръщат, ако искате да опитате да удължите живота им. Те също се нуждаят от по -големи листове в сравнение с някои други поради тяхната дебелина.

Резюме:

1. Плъшените матраци имат допълнителен слой върху твърд матрак за допълнителна мекота. Матраците с възглавници имат възглавница, подобна на възглавница, върху обикновен матрак. 2. Плъшените матраци предлагат повече поддръжка на гърба в сравнение с тези с възглавници. 3. Възглавниците са по-скъпи от плюшените. 4. Матраците с възглавници не могат да се обръщат, за да удължат живота им. 5. Матраците с възглавници са по-меки от плюсовите. 6. Матраците с възглавници са по-дебели от плюшените и затова изискват по-големи чаршафи.

Вижте повече за: