Разлика между плазмената и LED телевизора

sony_oled Плазмен срещу LED телевизор

Плазмената телевизия осигурява най -отличните съотношения на контраст, цвят и движение в телевизията с висока разделителна способност. Пикселите управляват цвета и яркостта, като придават на плазмения телевизор по -сенчест елемент, по -добър ъгъл на изглед, по -широк обхват на полето и полирана трансформация. Плазмените телевизори имат по -приемлива картина от LCD и LED телевизорите. Те имат по -добро качество за гледане под ъгъл, оставяйки изображения плътни и цветни в големи ъгли на видимост.

Плазмените телевизори използват плоска, тънка ширина или лист от миниатюрни отделни плазмени клетки, които произвеждат картина с прилагането на електрически заряд. Той може напълно да деактивира източника на светлина извън сегментите на екрана. Това оставя някои части от екрана напълно тъмни, докато други части в ослепителен цвят. Плазмената телевизия е до голяма степен по -икономична по отношение на цена на размер и качество. Въпреки това, плазмата абсорбира повече енергия от LED и LCD и в повечето случаи е по -тежка от LED.

Светодиодите с подсветка са най-тънките телевизори. Те са отлични за подобряване на стените. Ниският му профил го прави по -скоро като красива картина, отколкото като домашно кино. Той използва течни кристали и подсветка от стотици светодиоди, вместо флуоресцентни лампи. Нивото на качество на LED подсветката може да регулира яркостта, създавайки по -черно черно. Тази страхотна ярка светлина, излъчваща диод с подсветка, награден светодиод, той печели плазмата по отношение на яркостта. Той може да бъде разпределен еднакво в задната част на панела на телевизора или по краищата на екрана, за да направи много тънка рамка. Позволява по -високи съотношения на контраст и по -ниска консумация на енергия.

Новите 120Hz и 240Hz честота на опресняване на LED телевизор бяха използвани за ускоряване на скоростта на преобразуване. LED е толкова безопасен за използване, колкото компютърния монитор. Въпреки че е безопасно да играете видео игри на плазмен телевизор. Подсветката е по -лесна за управление от пикселите на плазмата, което дава LED предимство пред плазмата. LED обаче е по -скъп от плазмените и LCD телевизорите.

Резюме:

1. Плазмата има по -приемлива картина от LED. 2. Плазмата е по -икономична по отношение на цена на размер от LED. 3. LED е по -лек от плазмата. 4. LED консумира по -малко енергия от плазмата. 5. Led изглежда като отлична декорация за стена, а не като комплект за домашно кино. 6. Плазмата има по -високи съотношения на контраст от LED. 7. Светодиодът е по -ярък от плазмата поради своя ярко излъчващ диод. 8. LED е толкова безопасен за използване, колкото компютърен монитор, докато плазмата не е.

9 коментара

 1. Голям пост и яснота относно неотдавнашното объркване около изобилието от нови технологии в телевизионната индустрия. След дълго проучване бих казал, че LED телевизорите са в челните редици на съвременните технологии, особено тези от моя клиент, Sharp.

 2. Страхотна статия, но светодиодът не може да съответства на филмовото качество, което създава плазмен екран. Лично аз винаги, когато видя добре продуциран блокбастър филм, намирам аматьорското домашно качество на видеокамерата, което LED екраните предизвикват обезпокоително. Качеството на филма и дълбочината на рязкост със сигурност липсват. Плазмените телевизори също станаха по -тънки, по -леки и енергийно ефективни и продължават да се подобряват.

  (като странична бележка, от гледна точка на правилния правопис и граматика в реномирана онлайн статия, би било най -ценно, ако множественото число на TV се наблюдава като „телевизори“ (а не „телевизори“, която е притежателна форма) Други правилни форми в статията трябва да е „светодиоди“ и „„ нейният “нисък профил я прави да изглежда повече ...")

 3. Бях разсеян от пунктуационните грешки и дори бях объркан при първото използване на „това е“. Мислех, че казвате „това е нисък профил ...“, но просто сте използвали неправилни пунктуационни знаци. Свиването на думите „това е“ използва апостроф, за да направи думата „това е“. Начинът, по който сте искали да използвате думата, е просто „своя“ без апостроф.

  Бих си помислил, че след като един човек коментира преди повече от шест месеца, може да сте коригирали тези грешки.

  • С удоволствие прочетох тази статия, тъй като тя успя да разкрие някои от по -малко известните факти за телевизионната индустрия. Малките граматически грешки не намалиха удоволствието ми и се надявам, че други зрители могат да прочетат това с достатъчно зряла перспектива, за да не оставят досаден коментар над граматиката. Не бъдете граматически нацист.

   • След като напишем, ако го проверим отново за граматика и съдържание, това е добре за всички нас, защото не ни вреди, а ни подобрява. Всички ние грешим. По -добре да признаете и подобрите тази грешка, вместо да давате основание за това или да се подигравате на критиците. Необходимо е също така критикът да оцени доброто, докато критикува по някаква конкретна точка.

 4. много добра статия, която дава много информация за LCD, светодиоди и плазма

  • Да, съгласен съм. BTW как върви 2011 г. там в момента? Сега тук 2018 все още е добре. Нищо особено не се е променило.

 5. Наистина ми беше приятно да прочета поста. Всъщност обяснението, дадено в статията, беше точно отговорът, от който се нуждаех. Добра работа свършена.

 6. Наистина ми хареса поста. Правя грешки през цялото време и не мисля, че трябва да отделяме работата на някого, след като са преминали през времето и трудности, за да публикуват това за останалите от нас, които просто искат информация. Благодаря ти

Вижте повече за: , ,