Разлика между пигмент и сенки за очи

Пигмент срещу сенки за очи

Гримът за жените е също толкова важен, колкото ежедневното облекло. И тъй като и пигментът, и сенките за очи са полезни, и двете са необходимост за жените. Докато и двете добавят цвят и руж към женското лице, и двете са много ценени. Днес обаче тенденцията към здраве и уелнес стана по -значима при жените. Това ги накара да обърнат голямо внимание на разликите между пигмента и сенките за очи.

И пигментът, и сенките за очи придават цвят на лицето, но една от големите разлики се крие в съдържанието, използвано в тези продукти. По принцип пигментът е материал, който трансформира цвета си, тъй като видимата светлина се отразява върху него, което се нарича дължина на вълната. Пигментът има високи цветови нюанси, които идват в твърда форма, което се постига чрез излагане на постоянни, умерени до високи температури. Сенките за очи, от друга страна, са направени от прах и слюда. Последният е силикатен минерал, който има сходство с кристалите, които имат склонност да блестят. Пигментът е направен от основни съединения, докато сенките за очи обикновено се добавят със свързващи вещества и пълнители, за да изглеждат по -цветни.

Пигментите са били използвани през праисторическите времена, а най -ранните известни вещества са естествени минерали като естествени железни оксиди, хидратирана жълта охра и въглен, намерени в пещерните рисунки. Днес пигментите се предлагат в различни минерални форми. Сенките за очи, от друга страна, са направени от съвременни синтетични вещества, които се комбинират с метални и въглеродни вещества като: кадмий, хром, кобалт, мед, железен оксид, глинеста пръст, олово, живак, титан, ултрамарин и цинк.

Пигментите обикновено се продават в твърда форма и се пулверизират, за да се използват за очи, бузи, устни и навсякъде по лицето. За да се постигне смесване с кожата, пулверизираният пигмент се смесва с безцветен, неутрален течен материал или разтворимо багрило. Пигментът, нанесен веднъж върху кожата, става силно дефиниран, когато е изложен на слънце, за да създаде естествения си вид. Пигментът усеща леко кожата и остава по -дълго с часове. За разлика от пигмента, който има ограничени цветове и специфичен начин на нанасяне, сенките за очи са еднократна и лесна стъпка за нанасяне върху очите. Има повече цветови вариации, от които да избирате. Сенките за очи обаче могат да се използват само за очите, но не и с другите области на лицето. И поради своята синтетична природа, той трае само за известно време, така че се нуждае от често докосване.

Друга разлика между пигмента и сенките за очи е лесното му нанасяне. Пигментът се предлага под формата на прах, което го прави лесен за нанасяне, а цветът изглежда по -дълбок само с малко количество. Трудната част обаче е необходимостта от грунд, който да накара цветовете да останат по -дълго. Сенките за очи, от друга страна, не се нуждаят от грунд, но се нуждаят от поне два до три слоя нанасяне, за да постигнат желания ефект. Причината за това са пълнителите, които правят цветовете по -светли на външен вид.

Ако някой трябва да вземе решение в зависимост от цялостния ефект на пигмент грим, един ще вероятно се каже , че изглежда по-интензивно и има известна естествен степен на блясък. Сенките за очи изглеждат силно драматични или неравномерни, ако се нанасят твърде бързо или в грешни комбинации. Използването му с правилните техники обаче ще ви даде перфектния дневен грим за очите до нощния смоки-ай поглед.

Резюме:

1. Разликите между пигмента и сенките за очи са, че пигментите са направени от естествени минерали, докато повечето сенки за очи са от синтетични вещества.

2. Пигментът се нуждае от видима светлина, наречена дължина на вълната, за да трансформира цвета си, докато сенките за очи не го правят. 3. Пигментите се продават в прахообразна форма като основни съединения, които се нуждаят от грундове за нанасяне, докато сенките за очи се предлагат със свързващи вещества и пълнители, за да му придадат формата и цветовете; сенките за очи не се нуждаят от грунд за нанасяне.

4. Пигментите могат да се използват за очите, бузите и устните, докато сенките за очи са посветени само на очите.

5. Пигментът е лесен за нанасяне, лек върху кожата и създава естествен вид. Сенките придават характер на очите, които се нуждаят от два до три слоя нанасяне.

1 коментар

  1. Това беше много полезно, лесно за четене! TY

Вижте повече за: за