Разлика между пиано и орган

Пиано срещу орган

Има множество различни качества между пиано и орган. Най -очевидният е тяхната форма и функция. Въпреки това има и редица прилики, като най -забележимото е, че и двата инструмента използват клавиатура като основно средство за свирене. Пиано и орган използват клавиатура като средство за изпълнение, но механиката зад клавишите е различна.

На пиано винаги, когато има удар на ключ, който е механично прикрепен към чук, се произвежда звук. Когато това се случи, чукът ще удари метална струна върху голяма рамка, която се държи в напрежение. Различните струни на пиано са настроени на различни честоти, давайки акорди и звуци, характеризиращи се с дисонанс. Това се постига, когато играч удари повече от един клавиш наведнъж. Клавишите се натискат многократно, за да поддържат звука на пианото, тъй като вибрациите от натискането на клавишите продължават само за известно време.

Органната клавиатура (електронна), от друга страна, създава звук по електронен път при натискане на клавиш. Няма физически струни, които да бъдат ударени, а по -скоро електронна верига се допълва с всяко натискане на клавиш. Бележките ще се поддържат безкрайно, така че няма нужда да натискате клавишите многократно. Това е ключова разлика между електронен орган и ударно пиано.

Използвайте като придружаващи инструменти

Когато се използват като придружаващи инструменти, техните функции се различават значително. Тъй като пианото е ударен инструмент, първият удар на клавиатурата произвежда голяма част от първоначалната му мощност, което го прави по -добър водещ инструмент. Например, когато се използва като съпътстващ инструмент за църковното събрание, пианото ще създаде ритъм и мелодия доста бързо, така че пианото често се използва за започване на песен като въведение. Електронната китара обаче ще осигури по-добре последващи действия за водещ инструмент. За разлика от пианото, голяма част от изпълнителната мощ на органа произтича от периода на поддържане, а не от първоначалния удар на клавиатурата. Органът се използва главно за попълване на звуци, пропуснати от ударните инструменти.

Обобщение Пианото е ударен инструмент, докато органът е духов инструмент. Ключовете за пиано са механично прикрепени към чук, докато клавишите за орган не са. Ударите на клавишите на пианото създават звук, който трае за кратко, докато звукът на органа продължава. Ударите на клавишите на пианото трябва да се повтарят многократно, за да се поддържа звук, докато за орган това не е необходимо.

2 коментара

  1. Основната разлика е, че пианото е ударен инструмент (клавишите са свързани с чук, който удря струните), докато органът е духов инструмент.

  2. Отговорът беше наистина хубав и страхотен. Много ми помогна.

Вижте повече за: ,