Разлика между парфюм и Кьолн

Парфюм срещу Кьолн

Разликата между одеколон и парфюм е затъмнена в днешно време поради общата концепция, направена от обществото. Днес мнозина биха могли да считат парфюма за същия като одеколон. Други хора дори започнаха да асоциират парфюма като по -женствен аромат, докато одеколонът обикновено е стереотипен за използване предимно от мъже. Да, съвременните общества налагат тези определения. Но какви разлики има одеколонът в сравнение с парфюма и обратно?

На първо място, одеколонът е термин с немски корени, докато парфюмът има френски произход. Парфюмите имат по -голяма концентрация на етерично масло по отношение на алкохолното съдържание (изчислено на 30 обемни%). За разлика от това, одеколонът има само около 5% или 8% max в някои препарати. Поради превъзходното съдържание на етерично масло в парфюмите, не е изненада, че е по -скъпо от одеколона.

Превъзходната концентрация на масло също позволява по-дълготрайни аромати (6-8 часа), дори когато са нанесени само няколко капки върху точките на натиск. Ако носите парфюм на одеколон, тогава има вероятност да трябва да подновявате или нанасяте повторно одеколон на всеки 2 часа, тъй като ароматът лесно избледнява, за разлика от този в парфюмите.

Когато сравните някой, който използва бутилка парфюм, с друг, който използва одеколон със същия размер на бутилката, ще разберете, че първият спестява повече парфюм в сравнение с втория. Това всъщност има смисъл да се знае, че одеколонът е предназначен за пръскане или пръскане, докато парфюмът е проектиран да се потупва по кожата на потребителя в малки количества. Ако се опитате да видите по -голямата картина, дори можете да спестите повече, ако използвате парфюм в сравнение с използването на одеколон.

Като цяло двата продукта могат да миришат еднакво, но парфюмите са по -скъпи от повечето одеколон. Така че, ако имате ограничен бюджет, трябва да отидете за одеколон. Независимо от това, ако можете да си позволите най -простия лукс на аромата, тогава отидете на парфюми. Така или иначе можете да пазарувате безплатни парфюмни проби, вместо да купувате много скъпите парфюмни бутилки в пълен размер.

1. Парфюмът има по -голяма концентрация на етерично масло в сравнение с одеколона. 2. Парфюмът обикновено е по -скъп от одеколон. 3. Ароматът на парфюма е по -дълготраен от този на одеколона. 4. Очаква се бутилка одеколон да се консумира много по -бързо в сравнение с парфюма със същото количество поради начина на използване на продукта (одеколонът трябва да се напръска или напръска по цялото тяло).

Вижте повече за: