Разлика между пергаментова хартия и восъчна хартия

Пергаментова хартия срещу восъчна хартия

Пекарите и любителите на готвенето със сигурност знаят как да различат пергаментова хартия от восъчна хартия. Обикновено използвани при печене и готвене, не трябва да третирате тези два вида хартия за печене като взаимозаменяеми, тъй като това може да доведе до катастрофални моменти на готвене.

По дефиниция восъчната хартия е като нормална хартиена салфетка, покрита с парафинов восък, поне с три покрития. Обратно, пергаментната хартия е лист с висока плътност с незалепващо покритие. По този начин разликата в покритието определя техните прагове за готвене. За восъчна хартия нейното покритие се топи при излагане на умерено високи температури. Когато това се случи, разтопената хартия ще има нежелани ефекти върху вкуса на храната ви. Ако сте опитвали да използвате восъчна хартия за печене, може да сте я видели пушена или изгоряла. Покритието на пергаментна хартия обикновено е направено от силициев материал, който позволява на хартията да издържа на по -високи температури (средно 420 градуса по Фаренхайт). Независимо от това, това зависи от конкретната марка, която купувате. Не забравяйте първо да прочетете етикета, за да знаете прага на нагряване на хартията. На всичкото отгоре трябва също да знаете, че пергаментната хартия може да изгори, когато бъде поставена директно в контакт с източника на отопление.

И така, как се произвеждат тези документи? Восъчната хартия се подлага на суперкалендиращ процес, който компресира или изстисква хартията, докато стане по -прозрачна. След тази стъпка се извършва покритие с парафин. За пергаментова хартия суровината се компресира в листове, които по -късно се потапят в кисела баня. След това листовете ще трябва да се измият и след това да се предадат върху доста въртящи се барабани, чиято цел е да подравнят влакната на листовете. Именно поради тази процедура за пренареждане придава пергаментна хартия нейната трайна характеристика. И накрая, полуготовата пергаментна хартия е покрита със силиций като част от довършителните работи.

Поради лепкавата характеристика на восъка и незалепващия характер на силиция върху пергаментова хартия, восъчната хартия обикновено се използва за размазване на мазнината еднакво върху тавата. Последното се използва най -добре за облицоване на тигани, тъй като прилепва по -малко към храни или към вашите печени изделия. Независимо от това, и двата материала все още могат да се използват като капаци за чинии и опаковки за храни, тъй като могат да се съхраняват в хладилника в студено.

Като цяло, поради множеството предимства, които човек ще спечели при закупуване на пергаментна хартия, този материал обикновено е на цена по -висока от восъчната хартия.

1. Пергаментната хартия има по -голяма топлоустойчивост от восъчната хартия. 2. Пергаментовата хартия е по-подходяща за печене поради своята незалепваща характеристика в сравнение с восъчната хартия. 3. Пергаментната хартия е по -скъпа от восъчната.

Вижте повече за: