Разлика между носа и опашката на скейтборд

Нос срещу опашка на скейтборд

Опашката и носът на скейтборд могат да изглеждат почти еднакво. За някои скейтбордове, където носът и опашката имат един и същ ъгъл, можете да се пързаляте така или иначе. Но има и други скейтбордове с различни ъгли на носа и опашката, които могат да направят разлика.

За много скейтбордове носът и опашката имат различни форми или вдлъбнати. Повечето скейтбордове имат нос със специален ярко оцветен хардуер, така че скейтърите лесно да го различат от опашката.

За скейтбордове от старо училище носът е плосък и кръгъл, а опашката е извита нагоре. Въпреки че скейтбордовете, които се продават в днешно време, имат еднакви краища, така че понякога може да е безсмислено да се разграничава носът от опашката.

Ако краят на скейтборда е по -малък, тогава това е опашката, а по -голямата част е носът. Друг термин за носа е „улов“, защото той всъщност хваща крака ви, когато правите оли. Така че носът трябва да е по -голям, за да улови по -добре крака ви. Опашката на скейтборда е по -малка и е малко по -близо до земята, за да има по -добър удар и по -бърза реакция. Всъщност е по -трудно да се пързаляш, когато използваш по -големия край на скейтборда като опашка.

За някои скейтбордове опашката е по -стръмна, по -дълга и по -широка, докато носът е по -остър и по -тесен. Но можете да направите повече трикове, когато носът на скейтборда е по -широк и по -голям.

Носът и опашките на скейтбордовете могат да бъдат защитени. Носът е защитен чрез поставяне на предпазител за носа, изработен от пластмасова броня, която предпазва предната част на скейтборд. Обикновено се използва за скейтбордове в старо училище. Докато опашката може да бъде покрита с опашка, която е пластмасова обвивка, която предпазва опашката.

За скейтбордове със същата опашка и нос можете да се пързаляте, като ги превключите. Но ако се пързаляте напред само с единия край, той лесно може да го износва, когато правите камиони, палуба и четки. Хубавото на тази идея е, че ще бъде по -удобно да се пързаляш и да правиш различни трикове, въпреки че би било трудно да се счупиш и да се пързаляш, когато скейтбордът ти е износен от единия край. Затова е по -добре да смените двата края на скейтборда, така че да се носи равномерно.

Резюме:

1. Опашката и носът на скейтбордовете изглеждат абсолютно еднакви, но обикновено се различават по ъгли, за да ги различават. 2. Носът има специален ярко оцветен хардуер, който да го отличава от опашката. 3. За скейтбордове от старо училище носът е плосък и кръгъл, а опашката е извита нагоре. 4. За някои скейтбордове опашката е по -малка, а носът по -голям. Но носовете трябва да са по -големи, за да уловят по -добре крака ви. 5. Опашките на скейтбордове са по -малки от носа и са доста по -близо до земята, което го кара да се износва по -бързо. 6. Носът може да бъде защитен с предпазител за носа, докато опашката е покрита с предпазител, за да не се носят. 7. За скейтбордове със същия нос и опашка е по -добре да ги превключите, така че всеки край да се носи еднакво.

3 коментара

  1. Хей, познавате ли компании, които продават дъски със същия нос като опашката и обратно.

  2. Какво ще кажете за longboard? Как разпознавате носа и опашката?

    • Обикновено те са еднакви (с изключение на дъските за сърф). Така че няма разлика по какъв начин го пързаляте.

Вижте повече за: