Разлика между юфка и чау мейн

noodles Юфка срещу Чоу Майн

Без значение коя страна посещавате, със сигурност ще има версия на местно ястие с юфка, което ще задоволи желанието ви за наистина автентична, апетитна храна. Тук ще разгледаме приликите и разликите между о-така-класическата юфка и истински ориенталския Chow mein.

Първо, бързо определение на двата термина. По принцип юфката е вид храна, приготвена от безквасно тесто, което след това се готви във вряща течност. Има юфка, която трябва да се охлади или изсуши преди готвене, в зависимост от вида, който имате. Пшеница, ориз, боб мунг, нишесте от кана, картофи , елда и жълъд са някои от наличните видове юфка, които варират в основната използвана съставка.

Какво ще кажете за Chow mein? Наричан Chao Mian в общности, говорещи мандарин, Chow mein е общият термин, използван за ястие от пържени юфка. В зависимост от вида или стила на готвене, Chow Mein може да се направи от тънка, хрупкава юфка или мека юфка.

Категорията юфка е малко прекалено широка, за да опише приликите й с Chow mein, но същността е, че и двете са ястия, които се готвят във вода или бульон, след което се отцеждат. Отново, в зависимост от стила на готвене, има няколко начина, по които и юфката, и Chow mein могат да се сервират за наистина разкошно ястие, вдъхновено от Китай.

Стиловете на готвене, чрез които Chow mein може да бъде приготвен, включват американски китайски, канадски китайски, индийски китайски, карибски и непалски стил. Междувременно ястията с юфка могат да се готвят обикновени и да се сервират с потапящ сос, могат да се сервират като съставка в салата, могат да се готвят като пържени юфка или като обилна супа с юфка.

Що се отнася до възможностите за готвене, юфката далеч надхвърля Chow mein. Но и двамата са еднакво вкусни и независимо дали ги хвърляте, поглъщате или ги завъртате във вилица, няма съмнение, че и юфката, и чау мейн заслужават видно място на всяка трапезна маса.

1 коментар

    Обратни обрати

    1. Разлика между японски и китайски | Разлика между | Японец срещу китайци

    Вижте повече за: , ,