Разлика между Molcajete и хоросан и пестик

Кулинарната индустрия винаги се развива. Често се приготвят нови рецепти, да не говорим за наличието на нови и вълнуващи кухненски уреди. Ако обичате да готвите, може да не изкарате ден без да мислите за нов кухненски уред или инструмент, който ще бъде перфектно допълнение към вашата кухня. Подмяната на стари уреди с многофункционални, интелигентни и универсални инструменти не само ще увеличи вашата ефективност, но и ще намали времето за готвене. A molcajete и хоросан и пестик са някои от функционалните кухненски инструменти. Но каква е разликата между двете?

Какво е Molcajete?

Това е традиционен мексикански инструмент, използван за смилане на хранителни съставки. Те са с кръгла форма и се поддържат от три къси крака, което създава илюзията за здраво, трикрако и ниско животно.

Често срещани от праисторическите мезоамерикански култури, те се използват за смилане и смачкване на подправки. Те се използват и за приготвяне на мексиканска храна като салса.

За да използвате една, нарязайте съставките си, добавете ги бавно към molcajete и използвайте пресата за мано, за да разградите храната. Ако трябва да приготвите повече съставки, трябва да вземете по-голяма, за разлика от малка по размер.

Какво е хоросан и пестик?

Това е кухненски инструмент, използван за смилане и смачкване на съставките на прах или фина паста. Въпреки че се използва главно в кухнята, може да се използва и в аптеката или лабораторията. Състои се от хоросан, който е купа, изработена от метал, твърда дървесина, керамика или твърд камък и пестик, който е тъп и тежък предмет.

Може да се използва за смилане на сухи или влажни вещества.

В кухнята хоросанът и пестикът се използват за смилане на подправки, приготвяне на мазни или влажни съставки като хумус. В медицинската област обаче се използва за смачкване на съставки преди изготвяне на рецепта или за смилане на лекарства, които са под формата на хапчета.

Въпреки че малкият хоросан и пестиците са по -често срещани, има и големи. Обикновено са изработени от дърво и се използват за обелване и лющене на зърно.

Прилики между Molcajete и хоросан и пестик

  • И двете се използват за смилане и смачкване на подправки

Разлики между Molcajete и хоросан и пестик

Определение

Molcajete се отнася до традиционен мексикански инструмент, използван за смилане на хранителни съставки. От друга страна, хоросан и пестик е кухненски инструмент, използван за смилане и натрошаване на съставки на прах или фина паста.

Outlook

A molcajete е по -широк и по -плитък. От друга страна, пестикът и двигателят са по -тесни и имат повече дълбочина.

Материал

Molcajete е направен от смесени вулканични частици, базалт или пресован бетон. От друга страна, хоросанът и пестиците могат да бъдат направени от метал, твърда дървесина, керамика или твърд камък.

Форма

Докато molcajete е с кръгла форма и се поддържа от три къси крака, следователно създава илюзията за здраво, трикрако и ниско животно. От друга страна, хоросанът и пестиците са с кръгла форма, което улеснява усукването и смилането на съставките.

Molcajete срещу хоросан и пестик: Сравнителна таблица

Обобщение на Molcajete срещу хоросан и пестик

Molcajete се отнася до традиционен мексикански инструмент, използван за смилане на хранителни съставки. Той е по-широк, по-плитък и се поддържа от три къси крака, което създава илюзията за здраво, трикрако и ниско животно. От друга страна, хоросан и пестик е кухненски инструмент, използван за смилане и натрошаване на съставки на прах или фина паста. Той е по -тесен, има по -голяма дълбочина и е с кръгла форма, което улеснява усукването и смилането на съставките.

Вижте повече за: ,