Разлика между Moissanite и Diamond

Моасанит срещу диамант

Муасанитът и диамантите са много сходни по външния си вид. Те няма да имат никакво значение за обикновения човек. Освен това, експерт по скъпоценни камъни също понякога може да е трудно да направи разлика между двете в един поглед.

Диамантите са с високо качество и като такива са на високи цени. Моасанитът е просто прилика на диамант и затова идва по-евтино от диамантите. Diamonds вземат милиони години, за да се образува докато Moissanite се развива бързо.

Ако Moissanite се гледа през лупа на бижутер, той показва удвояващи се знаци. От друга страна, диамантът не показва удвояване, когато се гледа през лупата. В сравнение с Moissanite, диамантите са единично пречупващи. Когато светлината преминава през Moissanite, тя произвежда ефект на дъгата. Този модел на дъгата не се предлага с диаманти.

Друг начин да направите разлика между Moissanite и диамант е като погледнете през лупата. Ако човек попадне на тръбни включвания, които се виждат при увеличение, тогава веществото е моасанит.

Диамантите са най -твърдото вещество на Земята. Когато диамантът има твърдост 10 по скалата на Моос, Moissanite идва с твърдост 9,25. Моасанитът обаче се счита за по -здрав от диаманта, тъй като няма естествени фрактури. Но моасанитът е нестабилен при температури над 400 градуса и доста ненадежден, когато температурата достигне 1000 градуса.

Диамантите обикновено се класифицират в различни степени, но Moissanite не се класифицира. В сравнение с диамантите, Moissanite има по -висок коефициент на пречупване.

Муасанитът е естествено срещащо се вещество. Д -р Анри Мойсан открива това вещество през 1893 г. Бижуто е кръстено по този начин като чест на своя откривател.

Резюме:

1. Диамантите са с високо качество и като такива са на високи цени. Moissanite е просто прилика на диамант и затова излиза по-евтино. 2. Ако Moissanite се гледа през лупа на бижутер, той показва удвояващи се знаци. От друга страна, диамантът не показва удвояване, когато се гледа през лупата. 3. Когато светлината преминава през Moissanite, тя произвежда ефект на дъгата. Този модел на дъгата не се предлага с диаманти. 4. Когато диамантът има твърдост 10 по скалата на Моос, муасанитът идва с твърдост 9,25. 5. В сравнение с диамантите, Moissanite има по -висок коефициент на пречупване. 6. Диамантите обикновено се класифицират в различни степени, но Moissanite не се класифицира. 7. Ако човек попадне на тръбни включвания, които се виждат при увеличение, тогава веществото е моасанит.

Вижте повече за: