Разлика между модем и маршрутизатор

network-modem Modem Router срещу

Когато се абонирате за доставчик на интернет, те обикновено ще ви даде една кутия, която се свързва към телефонната линия и към вашия компютър. Тази клетка не е обикновено и двете рутер и модем. Модемът е устройство, което се договаря връзката с вашия интернет доставчик чрез вашата телефонна линия, докато рутер е устройство, което се използва за свързване на две мрежи заедно, в този случай вашата мрежа към вашия модем.

Традиционно модеми са самостоятелни устройства, които могат да бъдат свързани директно към компютъра или към рутера . Той се свързва към рутера чрез стандартен RJ45 и с телефонната линия чрез по-малката RJ11. Неговата задача е просто да преведе на данни от един протокол към друг, тъй като телефонни линии не се използват едни и същи за сигнализация и пренос методите, които се използват в областта на компютърните мрежи. Поради това, данните не се изследват чрез модема и всяка потенциална заплаха все пак ще минават през с вашата мрежа.

Маршрутизаторите използват RJ45 само, тъй като се разбира, че това ще се свърже само с компютърни мрежи. Неговата задача е да разгледа пакет от данни и да определи къде трябва да отиде; избере маршрута на данните следва да предприеме, като по този начин името рутера. Тя е в рутер, където защитните стени се изпълняват, за да се екран от потенциални атаки или заплахи, които могат да се опитат да получат достъп до вашата мрежа.

Трябва да знаете, че модеми са средства, за да се свързват с интернет и без модеми в интернет няма да съществуват. Маршрутизаторите, от друга страна, не са наистина важни за интернет комуникация. Все още е възможно да се свърже с интернет, без рутери точно като в старите дни с вътрешни PCI модеми. Но трябва да се помни, че основната работа на рутера е да ви предпази от евентуални заплахи и зловреден софтуер, а това не трябва да се приема много леко.

Резюме: 1. рутер се използва за свързване на две или повече мрежи, като същевременно модем се използва за свързване с телефонна линия 2. рутер свързва само към RJ45 конектори, докато модеми имат нужда от RJ45 и RJ11 за телефонна линия 3. рутер предвижда мерки за сигурност за защита на вашата мрежа, но модем не 4. модем е от съществено значение, за да се свърже с интернет, докато рутер не е

22 коментара

 1. благодаря ф .. благодаря много ... се бъркат ... Наздраве

  • Много полезна информация, аз с група студенти и да използва тези термини често и това ми помогна да иа обясни малко по-добре, благодаря ти!

 2. Благодаря за готино парче на знания

 3. Добре написано, до точката, и ми хареса обобщение part..The концепцията на целия уебсайт също е много добър ...

  Предложение - Статията може да бъде малко по-задълбочено.

 4. Трябва ми малко помощ. Купих си видео телефон и използвате модем с 4 порта за свързване към свърже с видео телефон. Моят проблем е, че видео телефон (всъщност по-стар модел) работи добре през първия уикенд. След това мога да направя само покани за десет минути в даден момент. Тогава не можех да да провеждате разговори към всички в пъти или ако се получи чрез, лицето, на другия край може да ме чуе и не можех да го чуя. ти, който използва Video Phone на обикновен аналогов или мобилен телефон или Video Phone, за да Video Phone) ум.

  Първият Video Phone Използвах принадлежи на моя братовчедка, когато видях този проблем се развива. Вече бях поръчал по-новата версия на телефона, за себе си. Той има същия проблем като по-старата версия. Имах Video Phone компанията проверя скорост и чек за защитни стени и т.н. Аз също имах лица от Интернет доставчик идват в къщата ми и да го проверим. До този момент ние не можем да се реши дали е скоростта, линията, на модема и т.н. В действителност, на временна основа на предоставената услуга твърди, че са се увеличили скоростта си, но съм забелязал никаква разлика.

  Взех видеодомофони на съсед на долния етаж моята сграда и и двамата работят за първи път. Аз също ги заведе там отново днес и се опита й модем (те са работили) и ми модем (и те са работили за известно време, докато аз се опитах да Video Phone Video Phone ... можех да видя снимки на един, но не и от другата). след това напуснах един в дома си с нея един порт модем и взе другата в дома ми на горния етаж с моята 4 порт модем, но от тогава видеодомофони се твърди, че са нерегистрирани и отказва да работа.

  Може ли някой да ми помогне? Дали един рутер работа по-добре? Тъй като този проблем Аз направих моя компютър безжично, така дори и това не е приложен към модема с 4 порта? Аз съм на загуба. Всяка помощ ще бъде много оценявам. Благодаря

 5. Това е най-полезен сайт на всички търсения, които съм направил, за да се разбере маршрутизатори / модеми. Благодаря ти!!!

 6. Невероятно Отговор ... ти рок

 7. добре .. Thnks 4 г информация

 8. Аз съм толкова се радвам, че е публикувал тази статия. 13-годишният син на моя приятел просто не ме слушаха какво основните компоненти са. Той настоя, че PC означава "преносим компютър", и че мониторът е "компютърът", докато реалната компютъра е "модем". Накрая той настоя, че модемът Westin изпратено до него от Century Link е просто един рутер. Той беше много упорит и неуважително. Аз съм го изпрати тази статия, защото знам, че някой ще му се присмиват и да не е толкова хубаво, колкото бях, когато се опитвах да обясня. Благодаря отново!

 9. че е невероятен, много добре обясни и ясно ifno за модеми и рутери ... точно като ризата си казва: "обикновен английски и лесен" Благодаря ви много!

 10. Къде е останалата част от видеото ??? При какви титла? Искам втората корекция 45 !!!!

 11. Така че, когато CenturyLink ми казва, че тяхната модем е безжичен рутер въпреки това имам един рутер. Трябва ли просто да им модем и след това да получите рутер все пак?

 12. Имам премяташе в продължение на дни, за да се научат тази информация. Ти дори не искам да знам ... Купих си лаптоп лампа и искам да знам как да го свърже с моя DSL. Мога ли да го направя с рутер, който ще ми позволи да се качи за достъп, за времето и т.н.? Видеоклипът ви е страхотно и аз ще го гледам отново. Благодаря!

 13. Благодаря ти!

  • много хубав отговор благодаря .I научат повече за този въпрос, благодаря ви много.

 14. Здравей,

  Благодаря за информацията, която те са много полезни и лесни за разбиране. Аз просто исках да знам, защото съм, живеещи на територията на колежа, но ние трябва да използвате кабелна връзка, защото няма безжичен. Така че аз съм има проблеми с хора подслушване на мен и аз се чудех трябва ли да получа рутер или модем за достъп до интернет безопасно.

  Благодаря и аз се надявам да чуя от теб.

 15. Ха има много грешна информация тук. Някой трябва да поеме CCNA.

 16. Не мога да разбера разликата между routerand модем. Моля, помогни ми

 17. благодаря Ви, господине. Аз съм ученик на първата година

 18. Благодаря, много добра информация. Може би бихте могли да помогне с моя проблем. Изведнъж ми скорост интернет се е забавил толкова много, че тя отнема няколко минути до D / L на страниците. Как мога да разбера дали това е най-модем, компютър или интернет услуга причина за проблема? Благодаря

 19. Имам връзка век като моя доставчик, след като спектър за винаги, BT коняр имам връзка век не мога да се свържете с WiFi го искам предостави на DNS. Изхвърлиха инсталиране на WiFi модем аз hadnt наистина се обърне внимание, докато четох го видях БТ i5s казват му рутер, но връзката ти век заяви, че няма модем. Аз дори даде сериен номер все още казва, модем. Помогне

 20. Благодарим и толкова много, че е много полезно за технически студенти и от време на време на интервю, както добре.

Вижте още за: , ,