Разлика между мляко и мътеница

butter-milk Млякото е непрозрачна течна храна, получена от млечните жлези на животни и е източник на хранене, използван от хората. Съставките на суровото мляко се различават в зависимост от вида, от който се добива, на базата на протеини, калций, наситени мазнини и витамин С. Кравето мляко се използва широко като напитка от хората и се използва за производство на много продукти като шоколади, лед и кремове , кисело мляко, масло и др.

Мътеница се получава, когато мазнината е извадена от млякото за производство на масло . Мътеница е със значително по -ниско съдържание на калории и съдържание на мазнини, но с високо съдържание на калций, витамин В12 и калий от обикновеното мляко. Една чаша мътеница може да съдържа до 99 калории, докато млякото може да съдържа до 157 калории. Също така, една чаша мътеница съдържа 2,2 грама мазнини, докато същото количество мляко ви дава 9 грама мазнини. Мътеница също е лесно смилаема от млякото.

Млякото може да се отнася и за белите заместители на животни, като оризово мляко, бадемово мляко , соево мляко и кокосово мляко. Кравето мляко се преработва по целия свят в промишлен мащаб за консумация от човека. Млякото за млечни продукти и като храна за хора се получава и от камили, магарета, овце, якове и кози. Млякото също понякога се хомогенизира, за да се предотврати отделянето на крема от него и оставянето на по -тънки остатъци.

Мътеница може да се отнася и за ферментирали млечни напитки, особено в страни с топъл климат. Независимо дали мътеница е приготвена чрез традиционното разбъркване на мляко или култивирана, тя има тръпчивост за разлика от млякото поради високото съдържание на млечна киселина, произвеждана от бактериите по време на процеса на ферментация. Мътеница е по -гъста от обикновено мляко. Традиционно приготвената мътеница е по -тънка от култивираната мътеница. Традиционната мътеница се използва повече в азиатските страни и много рядко на Запад.

7 коментара

  1. Каква е разликата между маратски/английски и руски език?

Обратни обрати

  1. Разлика между Ghee и масло | Разлика между
  2. Разлика между сода за хляб и прах за печене | Разлика между
  3. Разлика между кисело мляко и извара | Разлика между | Кисело мляко срещу извара
  4. Разлика между кафяв и бял хляб | Разлика между | Кафяв хляб срещу бял хляб
  5. Разлика между мляко на прах и прясно мляко | Разлика между | Мляко на прах и прясно мляко
  6. Разлика между изпареното мляко и кондензираното мляко | Разлика между | Изпарено мляко срещу кондензирано мляко

Вижте повече за: , ,