Разлика между дървен материал и дървен материал

lumber Дървен материал срещу дървен материал

Дървеният материал и дървеният материал очевидно са дървени изделия. На много места по света тези два термина се използват взаимозаменяемо. Има обаче някои региони, които правят определени разлики между двете.

В повечето случаи се казва, че дървесината е дървото, което в момента е изправено и е здраво прикрепено към земната земя. Това е терминът, използван за дърво, което все още не е преработено в дървен материал. Напротив, дървеният материал е общоприет като дървесината, която вече не е прикрепена към земята и често се разглежда като положена или обработена дървесина.

На второ място, дървен материал обикновено е термин, използван за парче дърво, което все още има кората на дървен материал като има предвид, обикновено е по-малко кора-в природата . Последният обикновено преминава през процес на сушене и има твърдо покритие. Дървеният материал често се приготвя с точни измервания и почти винаги е готов за използване в строителството и производството на мебели.

В зависимост от държавата, дървеният материал е общото наименование, използвано за дървени дъски. Във Великобритания и Австралия, докато дървеният материал се използва за същия вид продукти в САЩ и в повечето части на Канада. В същия регион (САЩ и Канада) те приемат термина дървен материал за парче дървен материал със сравнително малки размери не по -малко от пет инча или 127 мм. За тях дървеният материал е и необработената дървесина.

Поради преработения или завършен характер, думата „дървен материал“ се използва предимно за търговски цели и продажба. За да може дървеният материал да бъде достъпен за търговска употреба за строителство, обикновено е необходимо той първо да се довърши, преди да бъде изпратен на пазара. В историята също може да се отчете, че дървесината е по -ранната дума, която трябва да бъде формулирана и използвана от масите. Още през VII век хората вече са използвали дървен материал, за да се отнасят до всички видове изделия от дърво. Едва през 1600 -те години думата дървен материал започва да процъфтява.

Резюме: 1. Дървесината се счита предимно за дървото, което все още е прикрепено към земята, докато дървеният материал вече не стои на земята. 2. Дървеният материал е широко приет като дървесина с кората все още, докато дървеният материал вече няма дървената кора. 3. Дървесината е думата, използвана за обозначаване на дървени дъски във Великобритания и Австралия, докато дървеният материал е дървената дъска за американската и канадската деноминация. 4. Дървеният материал е крайният дървен продукт, който често се предлага на пазара, особено в строителството, докато дървеният материал все още трябва да се реже и преработва, за да се продава за строителни цели. 5. Дървесината е по -стар термин в сравнение с дървения материал, който е въведен по -скоро.

2 коментара

  1. това беше много добър детайл, но се нуждаеше от много повече опашки

  2. Много хубава мравка от артикули, несигурна. Досега не знаех разликата между тези два кнд дървени изделия. Благодаря ти много! Бих искал да дам линк тук, на сайт с оферти и търсене на дървен материал и дървен материал, за тези, които се нуждаят. https://www.woodbusinessportal.com/en/start.php

Вижте повече за: , ,