Разлика между LG Optimus Pad и Apple iPad

LG Optimus Pad срещу Apple iPad

След пускането на Apple iPad има порой от нови устройства, подобни на iPad, които се борят да го детронират или поне да получат парче от пая. Optimus Pad от LG е един от най -новите и вероятно един от най -добрите. Основната му разлика от iPad е операционната система, която работи. Въпреки че първоначално е предназначен за смартфони, Android на Google е оптимизиран за таблети с версия 3.0; известен също като пчелна пита. Това поставя двамата в почти равностойно положение, тъй като iPad има свои собствени приложения, но също така може да изпълнява приложения за iPhone и всички приложения за Android могат да се изпълняват на Honeycomb.

По отношение на хардуера, Optimus Pad е явен победител, тъй като е оборудван с Tegra 2 SOC от nVidia. Tegra 2 има две процесорни ядра и много напреднали графични възможности; предвид факта, че NVIDIA е извършвал графични карти, тъй като времето незапомнени времена. Собственият A4 на Apple съществува от известно време и вече се очаква да бъде надстроен според обичайния график на Apple. Той се представя доста добре, тъй като Apple е полагала много усилия, за да гарантира, че потребителят не може да изтласка устройството извън границите му; добър пример за това е ограничението при многозадачност.

С екрана екранът на Optimus pad е по -малък от 9,7 -инчовия екран на iPhone; неговият 8.9 -инчов екран е донякъде между обикновените 10 и 7 -инчови екрани, открити на други устройства. Екранът на Optimus обаче може да показва 3D изображения; но изисква да използвате 3D очила, които могат да бъдат закупени отделно.

Една от страхотните характеристики на подложката Optimus са нейните камери. Той има предна камера за видео разговори и 5 -мегапикселова камера с двоен обектив отзад. Камерата с двойни лещи може да прави 3D снимки, но можете да я видите само в 2D, освен ако нямате очила. IPad няма камера, въпреки че по -малкият, но с идентичен хардуер, iPhone има. Това е функцията в списъка с желания на повечето потребители на iPad.

Като цяло, подложката Optimus е по -добрият избор между двете, тъй като има по -добри спецификации и вероятно може да направи повече от това, което iPad може. Но ако наистина искате да вземете iPad, може би е по -добре просто да се задържите за известно време, тъй като iPad 2 е точно зад ъгъла и с много по -добри характеристики от предшественика си.

Резюме:

1. Подложката Optimus работи с Android, докато iPad работи с iOS 2. Подложката Optimus работи с Tegra 2, докато iPad използва собствения A4 на Apple 3. Подложката Optimus има по -малък екран от iPad 4. Optimus има камера с двоен обектив докато iPad няма такъв

Apple iPad (първо поколение) MB292LL/A таблет (16GB, Wifi)

Вижте повече за: