Разлика между трико и бански костюми

Купалки срещу бански костюми

Различните дейности включват използването на различни видове дрехи или облекла. Има дрехи за партита, за училище, за офиса, а има такива, които са подходящи само за носене у дома.

Има дрехи за спане, има дрехи за плуване, спорт и други дейности. Две подобни на вид дрехи, които имат различно приложение, са бански и трико.

Трико е плътно прилепнала дреха от една част, която покрива тялото. Носят го танцьори, гимнастички, акробати, спортисти и други изпълнители. Той е получил името си от френския акробатичен изпълнител Жул Леотар, който го е създал и го е нарекъл maillot.

Обикновено се носи с чорапогащи или шорти, а има и трико с къси ръкави, както и с дълги ръкави. За да носите трико, човек трябва да прокара краката си през врата на дрехата и да го издърпа нагоре, докато вкарва ръцете в ръкавите.

Първоначално проектиран за носене от мъже, той се развива през годините и сега се носи предимно от момичета и жени, които се занимават с гимнастика, кънки и други спортове и изпълнения. Изработен е с различни материали, някои от които се използват и за производство на бански костюми. Всъщност дизайнът на бански е повлиян от трико и изглеждат много сходни, въпреки че имат различни функции.

Банските са дрехи, които се използват, когато се занимавате с водни дейности като плуване, сърф, гмуркане, водни ски или просто слънчеви бани. Те също се използват в конкурсите за красота, за да покажат фигурата на състезател. За разлика от трикото, което има различен стил от една част, банските могат да бъдат еднокомпонентни (като трикото) или костюм от две части (бикини или танкини). Те също могат да бъдат без ръкави, къси или дълги ръкави, като например гидрокостюма.

Банските също са проектирани да прилепват към кожата, за да осигурят лекота при движение, докато сте във водата. Материалите, използвани за бански костюми, зависят от вида спорт или водна дейност, с които ползвателят ще се занимава. Има отделни дизайни на бански костюми за мъже, жени и деца. Дамските бански костюми от една част имат подплата, подобна на сутиен, която не е представена в трико. Въпреки че банският костюм и трикото могат да изглеждат еднакво, трикото не е подходящо за плуване.

Резюме:

1. Трикото е плътно прилепнало облекло от едно парче, което първоначално е било предназначено за използване от мъжки акробати, докато банските костюми могат да бъдат и плътно прилепнали дрехи от едно парче, предназначени за жени. 2. Трикото се използва в спорта, сценичните изкуства, упражненията, танците и гимнастиката, докато банските костюми се използват във водни дейности. 3. Купалките могат да бъдат без ръкави или с къси или дълги ръкави, докато има много дизайни за бански костюми, като например едно цяло (това, което прилича на трико), две части или бикини или танкини. 4. Материалът, използван в трико, не е подходящ за плуване, докато материалът, използван в бански костюми, е подходящ за използване във вода и за плуване.

5 коментара

  1. Качеството на коментарите тук определено се е повишило, заедно с общия обем, който (като кошче за събиране на консерви за Деня на благодарността), винаги включва малко спам.

  2. В заглавието не трябва ли думата „Между“ да е без капитал като „между“? Аз самият не съм сигурен. Питам.

  3. Не всички бански костюми от една част са подплатени. Не всички бански костюми имат чаши за сутиен. Много бански костюми от едно парче са мъжки, но се продават за жени. Зависи от предното покритие. Приспособлението за скитник зависи от вас. Харесвам бански костюми, които крият повече от тялото ми. Имам късмет, тъй като мога да ги нося в местния басейн ... дори и пришити в чаши за сутиени.

  4. Не виждам никакъв проблем с момчетата, които използват трико над спийдрайфове, имайте предвид, че трикото трябва да е малко, ако вземе средно или средно, вместо голямо, убеждавайки ги да го направят, хм. Още по -забавно с водните спортове, особено ако предпазните устройства имат ремъци, които отидете между краката му (оучи).

Вижте повече за: