Разлика между LCD и плосък панел

lcd LCD дисплеи с плосък панел Дисплеите с плосък панел са по -нов клас дисплеи, които премахват кривината и основната маса, която присъства в конвенционалните CRT екрани. Плоските екрани са няколко пъти по -тънки и по -леки в сравнение с CRT и често консумират по -малко енергия. Дисплеят с течни кристали е вид плосък дисплей сред множеството други технологии, които се появиха. Той използва транзистори, направени от полупроводник като силиций, за да осигури изображението.

Въпреки че LCD екраните са много популярни, това не е единствената опция за плосък дисплей. Съществуват и други технологии като плазмени, LED и OLED дисплеи. Плазмените екрани се използват в дисплеи, които са твърде големи, за да могат LCD дисплеите да бъдат икономични, докато OLED е нова технология, която предлага много значителни предимства пред LCD, но страда от няколко недостатъка, които карат производителите да се колебаят да преминат изцяло към OLED .

За големи дисплеи като телевизори, LCD екраните са обичайният избор за повечето хора. Той осигурява най -добрата цена и предимства като ниска консумация на енергия и много висока естествена резолюция, което го прави много подходящ за HDTV приложения. Единствената пречка пред LCD е фактът, че изграждането на много големи LCD екрани с над 50 инча е много скъпо, което прави плазмата по -добър вариант на тези нива, въпреки че технологията вече се подобрява и LCD екраните стават все по -големи.

В ръчни устройства като мобилни телефони и нетбуци, където плоският дисплей е единствената жизнеспособна опция, LCD дисплеите се използват в почти всички устройства. Единственият претендент за LCD дисплеи в тази област е OLED, който започна да се появява в няколко мобилни телефона. OLED дисплеите могат да показват изображения с по -добър контраст и консумират по -малко енергия в сравнение с LCD дисплеите, поради което производителите са много любопитни за това. Единственият недостатък на OLED е относително краткият живот в сравнение с LCD дисплеите.

Резюме: 1. LCD е вид плосък панелен дисплей 2. Други видове плосък панелен дисплей включват плазма, OLED и LED 3. LCD е най -икономичният вариант сред плоскопанелни дисплеи за размери под 50 инча 4. Други плоски панелни дисплеи като плазмата са по-евтини при по-големи размери на екрана 5. LCD е най-широко използваният плосък панелен дисплей в малки устройства като мобилни телефони и други ръчни устройства 6. Производителите разглеждат използването на OLED като възможна замяна на плосък панел за LCD

3 коментара

    Обратни обрати

    1. Разлика между TFT и плазмата | Разлика между | TFT срещу плазмата
    2. Разлика между Samsung HDTV Series 6 срещу Series 7 | Разлика между | Samsung HDTV серия 6 срещу серия 7
    3. Разлика между Kindle и Sony Reader | Разлика между | Kindle срещу Sony Reader

    Вижте повече за: , ,