Разлика между клавиатура и пиано

keyboard Клавиатура срещу пиано

Клавиатурата или електронната клавиатура обикновено възпроизвежда прекодирани звуци в отговор на натиснатите клавиши, докато пианото е музикален инструмент, който създава звуци чрез ударни инструменти и струни.

Клавиатурата обикновено има записани звуци и по принцип ги синтезира и ги възпроизвежда в отговор на натиснатите клавиши. Той няма никакъв начин за създаване или създаване на звук и поради тази причина никога не излиза от строя. Клавиатурата е електронно оборудване и основните части се състоят от клавиатура, която много прилича на тази на пиано и обикновено е единствената движеща се част на клавиатурата. Под клавиатурата е ключовата матрица, която всъщност е печатна платка, по която клавишите се докосват при натискане. Тази матрица задейства командите. Има софтуер за интерпретиране на потребителските входове и създаване на изход. Това обикновено е вградено в чипове. По принцип той също така ще съдържа високоговорители или конектори за усилвател за канализиране на звука. Клавиатурите обикновено имат разнообразни звукови опции, като флейта, барабани, пиано, орган и др. Има и възможност за запис, така че да можете да запишете някоя от вашите композиции.

Пианото, от друга страна, е музикален инструмент, който физически произвежда звука. При натискане на клавиш в пианото малък чук удрястоманена струна и амортисьорът се повдига от струната. След удара чукът отскача и струната продължава да вибрира. Тази вибрация резонира през мост и в звукова платка, произвеждаща звуков звук. Когато ключът е повдигнат, амортисьорът отново идва върху струната, спирайки вибрациите и прекратявайки звука. Звукът на пианото може да варира във времето, тъй като струните се разхлабват или чукът се втвърдява и те се нуждаят от постоянна поддръжка. Частите трябва постоянно да се сменят и ремонтират. Преместването на пиано също е огромна задача, тъй като може да се повреди поради размер и тегло или частите да се изместят и да излязат от строя.

Клавиатурите в сравнение с пианото са много по -икономични на цена и не изискват редовна поддръжка, която пианото изисква. Въпреки това, любителите на музиката и професионалните играчи на пиано все още биха чули изпълнение на пиано, а не изпълнение на клавиатура.

Резюме 1. Клавиатурата е електронно оборудване, което възпроизвежда записани звуци, докато пианото е музикален инструмент, който създава звуци чрез ударни инструменти и струни. 2. Като електронно оборудване Клавиатурите изискват малка поддръжка, докато пианото изискват постоянна поддръжка и резервни части. 3. Клавиатурите са много икономични в сравнение с пианото. 4. Пианата са предпочитаният инструмент за професионални музиканти, както и за меломани.

4 коментара

  1. Това ми помогна с домашните много! много ти благодаря и използвах този мир за писане за домашната ми работа за различието между пияно и кая дъска! На други страници намерих грубост и на тази страница ми помогна много, много ти благодаря!

  2. Благодаря ... Просто мислех за разликата между клавиатура и пиано ... Добра статия ..

Обратни обрати

  1. Разлика между рок и опера | Разлика между | Рок срещу Опера
  2. Разлика между усилвател за китара и усилвател за бас | Разлика между | Китарен усилвател срещу усилвател на бас

Вижте повече за: , ,