Разлика между Jim beam и Makers mark

whisky-jimbeam_makers_mark Марк „ Jim beam vs Makers“ Ако мислите за уиски, Jim Beam и Makers Mark са двете марки, които може би сте търсили. Jim Beam и Makers Mark са двете известни марки уиски, които имат дългогодишна репутация на пазара на уиски. Е, въпреки че тези две марки са на първо място сред марките уиски, има забележими разлики между двете.

Първо, нека поговорим за Джим Бийм. Дестилирана в продължение на няколко поколения, Jim Beam е основана през 1795 г. Дестилерията Jim Beam започва да функционира в хълмовете на Кентъки. Името „Джим Бийм“ е дадено през 1933 г., след полковник Джеймс Б Бийм, който възстановява бизнеса след забраната.

Maker's Mark е ръчно направено уиски с бърбън, което се дестилира в Лорето, Кентъки. Това беше на пазара от 1953 г. Бил Самюелс старши, дестилатор от шесто поколение на семейство Самуел, през 1953 г. замени 170-годишната рецепта за бърбън на семейството с нова формула. Първата бутилка Maker's Mark излезе през 1958 г. с потопен червен восъчен печат.

Една от разликите, която може да се види, е, че докато Marker's Mark е измислил нова формула за приготвяне на бърбън, Джим Бийм все още се придържа към вековната формула.

Бутилките на Maker's Mark с уплътнения, напоени с восък, са по -привлекателни от бутилките на Jim Beam. Именно знаците на потапяне правят Maker's Mark уникален от другите бърбъни. Освен това Maker's Mark се предлага в квадратни бутилки, за разлика от Jim Beam.

Тя също така е казал, че Марк Maker е само произвежда по-малко барела на ден от Джим Бийм. Това означава, че продукцията на Maker's Mark е ниска в сравнение с продукцията на Jim Beam.

Резюме:

1. Jim Beam е основан през 1795 г. и започва да функционира в хълмовете на Кентъки. Maker's Mark се дестилира в Лорето, Кентъки, и е на пазара от 1953 г.

2. Името „Jim Beam“ е дадено през 1933 г., след полковник James B Beam, който възстановява бизнеса след забраната. Бил Самюелс Старши, шесто поколение дестилатор на семейство Самуел, излезе с първата бутилка Maker's Mark през 1958 г.

3. Докато Marker's Mark е измислил нова формула, Jim Beam все още се придържа към вековната формула.

4. Знаците за потапяне на бутилките на Maker's Mark ги правят уникални в сравнение с бутилките Jim Beam.

5. Изходът на Maker's Mark е нисък в сравнение с продукцията на Jim Beam.

18 коментара

 1. Аз пия и двете. Джим Бийм, когато нямам много пари, Джим Бийм Черен, когато имам малко повече. Когато мога да си го позволя, Maker's Mark е просто по -добър дегустационен бърбън за мен. Небцето ми започва да различава разликите между съотношението царевица/ръж/пшеница и просто предпочитам това на Maker. Що се отнася до по -високата ръж, предпочитам Wild Turkey 101.

  Пия ги всички спретнати.

  • Добре казано, вярвам, че сте прави и моят вкус звучи идентично с вашия.

   • Следващият опит за мен ще бъде Buffalo Trace. Имали ли сте го?

    • Току -що купих и опитах Buffalo Trace преди няколко дни и е вкусно. BT има пълен, сложен вкус, може би не толкова сладък, колкото Maker's Mark, но определено също толкова приятен. Пия бърбън (също шотландски) върху лед и го изсипвам около 20 минути преди да пия. След 20 минути ледът се стопява достатъчно, за да създаде перфектна напитка за следващите 20 до 30 минути.

  • Дали производителите са бърбън с гладък вкус, или имат ухапване като Джак Даниелс, как се сравнява с дивата пуйка?

  • Напълно съм съгласен с теб на 100% относно вкуса- всичко освен дивата пуйка. За мен просто има прекалено много хапка или топлина. Това е по -висше доказателство, така че може да е това. Маркерите са добри за $$.

 2. Maker's е причината да започна да пия Bourbon вместо скоч. Съгласен съм с Дийн, че Джим Бийн е по -евтин, но и по -мек. Джак Даниелс е в средата за мен.

  • Не може да се обърка с Джентълмен Джак, Юмо

   • Това е доста добре! Но малко скъпо. Не мога да си представя какъв би бил животът, ако наистина харесвах скоч ...

 3. Maker's Mark е малко груб за мен ... Jim Beam има по -гладък вкус !!! Но и двамата са хубави бърбъни !!! Но аз предпочитам JB !!!

 4. Здравейте. Пия и трите марки. След 3 щедри издънки на Jim Beam/ Jack Daniels/ или Makers Mark, не мога да различа нито един от тях. Там всичко е добро !!!

 5. Откриването на Buffalo Trace беше най -голямата ми находка от дълго време. Той е на страхотна цена/качествен бърбън и винаги е чудесен за изпиване или смесване. Открих, че по -добър бърбън или уиски прави и по -добри смесени напитки. Опитай!

  • Моята теория е, че всеки човек, който смесва добър бърбън с всичко друго, освен с лед и мъничко пръскане на вода, трябва да бъде застрелян в коленете- период. Бурбонът трябва да се потопи чист или върху лед.

 6. Маркерите 46 са всичко, от което се нуждаете, още няколко долара, но си заслужава. Пия бърбън много години. Нова марка е Личфийлд бърбън, но трябва да се купи на 10 години, много добре

 7. Отидох да опитам mm JM и след това да споделя моя опит

 8. „Освен това Maker's Mark се предлага в квадратни бутилки, за разлика от Jim Beam.“

  Грешно. JB се предлага в квадратни бутилки, докато бутилката Makers Mark е по -скоро с ромбовидна форма.

  Ако не можете да определите формата на бутилката, вашето мнение за съдържанието е съмнително.

Обратни обрати

 1. Разлика между Джим Бийм и Джак Даниелс | Разлика между | Джим Бийм срещу Джак Даниелс

Вижте повече за: ,