Разлика между Джим Бийм и Джак Даниелс

jim-beam Джим Бийм срещу Джак Даниелс

Въпреки че има малка прилика във вкуса между Джим Бийм и Джак Даниелс, вкус и към двата алкохола може да се придобие след определен период от време. Има обаче няколко забележими разлики между двата алкохола. Докато Jim beam е бърбън, който е тип уиски, не всички уискита са бърбън. Джак Даниелс, от друга страна, е уиски, кисела каша. Двата алкохола се произвеждат по подобен начин, въпреки че Jim Beam е бърбън от Кентъки, докато jack Daniels е течност от Тенеси и той преминава през филтриране на въглен. В зависимост от вкусовете и кой прави преглед, отзивите за всеки от ликьорите могат да бъдат много смесени, като някои твърдят, че Jim Beam е най -добрата стойност в бърбън, докато други изразяват неприязънта си към него. Повечето отзиви обаче са склонни да дават предпочитание на Джак Даниелс, въпреки че крайният избор със сигурност ще разчита на индивидуалните вкусове.

Що се отнася до разходите, Jim Beam е сравнително по -евтин и струва средно 27 долара в типичния ви ъглов бар, което е почти наполовина цената на повечето уискита с черен етикет. За държави, където алкохолът се продава в супермаркетите, вероятно ще го получите дори на по -ниска цена. Уискито Jim Beam се бутилира в квадратна бутилка, с черен етикет. В долната част на етикета има отпечатан подпис на полковник Джеймс. B .Beam, но въпреки че това е така, марката не е собственост на семейството на покойния полковник, а по -скоро се управлява от голяма корпорация, наречена Fortune Brands.

По -рано Джак Даниелс беше бутилиран на доказателство 86, което е същото за Jim Beam, но новото се бутилира на доказателство 80, поради което Jim beam е по -високо устояло уиски от Джак Даниелс. Някои пиячи установяват, че 86 доказателство е малко по -високо съдържание на алкохол, отколкото могат да понасят, докато други го намират за добре. Двете алкохолни напитки имат сходен вкус, когато се приемат за първи път, но тъй като с времето човек развива вкус и за двата, те ще открият, че всъщност имат доста различен вкус. Въпреки това, и Джим Бийм, и Джак Даниелс преминават през една и съща дестилация на ферментирала царевична каша, съхранявана в дъбови бъчви известно време. Джим Бийм се държи в бъчвите по -дълго от Джак Даниелс, което може да допринесе за по -дървесния вкус на Джим Бийм.

Докато Джим Бийм има по -алкохолен и плодов вкус, Джак Даниелс има по -мек и гладък вкус и има по -малко алкохолен вкус и се смята, че процесът на филтриране на дървени въглища му придава повече кленов вкус. Jim Beam има аромат на ракия, сякаш е смесен с ракия.

Резюме

Джим Бийм е класифициран като бърбън, докато Джак Даниелс е уиски и въпреки че бърбъните могат да бъдат уиски, не всички са.

Jim Beam е далеч по -евтин в сравнение с Jack Daniels.

Джим Бийм има по -алкохолен и плодов вкус, докато Джак Даниелс е по -мек и гладък.

Jim Beam се бутилира на доказателство 86, докато Джак Даниелс се бутилира на доказателство 80.

39 коментара

 1. ОБИЧАМ ВСИЧКО УИСКИ (EY) S като цяло .. въпреки че жакът е по -ароматен .... Мисля, че Джим всъщност е по -гладък поради пикантния вкус на жаковете.

 2. въпреки че съм безработен и дори и да не бях, все пак бих предпочел Джим Бим пред Джак Даниелц, вярвам на Джим, ако имах малко 2 много, Джак от друга страна е по -скъп и не ми харесва цената особено тук в Австралия, където мога да си купя 2 jimz 4 по -добра джак.

 3. Всъщност всичко сте объркали. Бурбон е името, дадено на всяко уиски, произведено в САЩ, което отговаря на следните критерии: то трябва да бъде направено от зърнена смес, която е най -малко 51% царевица; отлежало в нови, овъглени дъбови бъчви; дестилиран до не повече от 160 доказателства; влязъл в цевта за отлежаване при не повече от 125 доказателства; и да се бутилира на 80 доказателства или повече. Джак Даниелс отговаря на всички законови изисквания за класифициране като бърбън, но решава да се откаже от заглавието, вместо да избере да се нарече уиски с кисело пюре от Тенеси. Те правят това просто, за да различават своя продукт, т.е. да бъдат различни. Дори техният процес на филтриране на дървени въглища (известен като процес на окръг Линкълн) се използва в някои бърбъни в Кентъки и не е достатъчен, за да промени класификацията на бърбън уиски. Джак Даниелс е бърбън. Те просто не искат да си го признаят.

  • Джак Даниелс е отлежал в бъчви от захарен клен, а не в дъб.

   • Джак Даниел се филтрира чрез въглен, направен от захарен клен, но е отлежал в бъчви от бял дъб.

    • Вярно е, че Джак се „филтрира“ през въглен и това е разликата. Бурбонът може да бъде направен извън KY (търсене на Low Gap, Conviction или Yellow Rose), но не може да се филтрира или променя по никакъв начин, форма или начин. Рецептата трябва да съдържа 51% или повече царевица и трябва да отлежава в нови овъглени дъбови бъчви (не може да се използва повторно).

     • Неправилно. Филтрацията не е регулирана. Зеленият етикет на Jim Beam също е филтриран с въглен. Много са. Технически, според федералните разпоредби, Джак е бърбън, независимо дали го признават или не.

     • Травис - Вярвам, че гледате уиски Jim Beam Rye - предлага се на пазара като такова и не е посочено като бърбън на етикета - вижте разликата между ръж и бърбън за повече информация

   • Не е вярно. Въгленът, който филтрират прясно дестилирания алкохол, направен от захарен клен на място, но бъчвите, в които са отлежали, са от дъб ... също на място.

    • Варелите са изработени от бял дъб, в Louisville, KY или Trinity, AL.

   • Бурбоново уиски със захарен клен. Не ечудно

  • Абсолютно вярно

  • Джакът също се филтрира с въглен, като по този начин променя вкуса. Следователно той не отговаря на критериите, определени за бърбън.

  • Обичам отговора ви ... трябва да сте експерт по американското уиски. Аз, обичам и двете, но трябва да призная, че се радвам на Джак малко повече.

 4. Съгласен съм с това, което казвате за Джак Даниелс като бърбън, що се отнася до сметката за каша. Останах с впечатлението, че всички бърбъни трябва да се правят в окръг Бърбън, Кентъки?

  • Истинският бърбън от Кентъки се произвежда в Кентъки. Beam, Турция, Woodford Reserve, Makers Mark, Knobb Creek са истински бърбъни. Те са произведени в общността на Кентъки. Кентъки се гордее с нашия бърбън. Всеки бърбън, произведен извън Кентъки, е измамник. Освен това Джак сигурно не е бърбън. Наречете Джак бърбън в Кентъки ... Може да ви ритнат задника. Има много специфични рецепти за бърбън, не всички уискита са бърбън.

   • whateva - хаха

   • Добре казано и на място. Аз съм момиче от Тенеси и естествено бях имал моя дял от Джак Използвах да ходя на готвене на барбекю в Линчбърг всеки октомври (дори и да падне на футбол Алабама-ЮТ в събота, 3-та събота на октомври Южните жени обичат футбол и бърбън !!). Сега предпочитам Джентълмен Джак. Но всеки Кентукски, който си струва името, знае, че истинският бърбън трябва да се прави в окръг Бърбън, в Британската общност на Кентъки. И всеки GRITS също знае това, точно както ние знаем за Dreamland в Тускалуса и не носим бяло след Деня на труда.

  • Не вече, те промениха този регламент

 5. Различно състояние различно = име.

 6. Jim Beam е силно „полиран“ и изискан. Jaque Daniels е суров, груб, нерафиниран и липсва цивилизованност. (С други думи, Green.)

 7. Уау научих нещо. Правене на умствена бележка. НИКОГА НЕ НАПРАВЯЙТЕ ДЖАК ДАНИЕЛС ДЖАКЪЛ Е БЪРБОН В КЕНТЪКИ! Не искам да си ритам задника! LOL.

 8. Джак е стандартът, а Джим е желаещият. Период, край на историята.

 9. Каквото и да е …… Есента на 2013 г., обиколи Buffalo Trace, Woodford Reserve, Makers Mark, след това Corvette Museum (5 месеца преди дупката) и Jack Daniels. Страхотен алкохол и посещения на Corvette. Плюс това, NASCAR Charlotte, BMW Spartanburg, Tail of the Dragon и т.н. Направете добро пътуване и се насладете на изисканите американски уискита, докато пиете полуотговорно!

 10. Звучи като отлично пътуване и страхотно време !! Перфектно време на годината, от гледна точка на времето, и определено сте имали страхотно време при посещението преди дупката !! Съгласен съм, от все сърце, с вашите констатации❤ Кара ме да очаквам с нетърпение пролетта, което би било подходящо време за такова малко пътуване за мен !!

 11. И двамата имат своите достойнства и собствен вкус, както всеки от нас. Предпочитам Джим Бийм, но се наслаждавайте на това, което харесвате. Произведен е в добрите стари САЩ. СПОКОЙСТВИЕ!!!!!!

 12. ОБИЧАМ РАЙ ВИСКИ В СТРИЛИ И ЛОРД КАЛВЕРТ И ДИЕТИЧНА КУЛТИРА В СМЕСЕНА НАПИТКА. BULLET RYE е НАЧАЛО ПО -ДОБРО ОТ ДЖАК D АКО МИ ПОПИТАШ

  • Не съм имал Squirt от десетилетия, но се наслаждавах. Ръжът е малко пикантен, но върви добре с пушени колбаси и сирене на Ritz. И аз харесвам моя Bullitt на лед !!

 13. Аз съм от Индия.

  И двете имат своите достойнства и собствен вкус, тогава има разлика в цената.

  Предпочитам Джим лъч.

 14. „Джим Бийм е класифициран като бърбън, докато Джак Даниелс е уиски и въпреки че бърбъните могат да бъдат уиски, не всички са.“ ??

  -не всички Бурбони са уиски..хахаха .. назовете Бърбън, който не е уиски. ... предполагам, че можеш да го кажеш по различен начин

  BTW - за мен ирландското уиски е по -добро .. и аз не говоря Jameson опитайте Redbreast, Teeling, Midleton

 15. Всички трябва да се успокоите и да пиете !! Лол

 16. За мен във Великобритания бях наясно с JD. Но започнах да гледам „Убийства: Животът на улицата“ и винаги пих Джим Бийм, така го осъзнах. Тогава започнах да пия възраст и когато излезете, JD е единственото налично нещо, но сега някои места имат JB. Така че не съм сигурен в това, но тъй като това е по -малко известната напитка, която ще пия JB и ще продължа да го правя.

 17. Бурбонско уиски в „окото или вкуса на наблюдателя“, точно като другите удоволствия за възрастни! Свободата на избор или желание ... е ключът към прости удоволствия!

 18. Джак си е Джак, каквото и да е, никакво чудо Франк Синатра и Слаш нямаше да живее без него ... няма нужда да риташ задника е много по -добре да пиеш Джак

Вижте повече за: , ,