Разлика между слонова кост и кости

tusk Слонова кост срещу кости

Налични са много продукти и занаяти, изработени от слонова кост и кости. Те понякога са малко скъпи поради основния материал и сложния дизайн. Но има и измамни продукти. Измамните продукти са направени от евтини качествени пластмаси или други материали, които приличат на слонова кост и кости. Така че трябва да можете да идентифицирате фалшивия от оригинала, както и слонова кост от костите.

Слоновата кост е мъртва материя като ноктите и косата. Идва от зъбите и бивните на бозайниците. Най -популярната слонова кост е бивнята на слоновете. Зъбите на тюлените също се считат за добра слонова кост. Други истински слонова кост идват от хипопотам, мамут, дива свиня и мастодонт. Слоновата кост, получена от азиатските слонове, е много по -бяла по -плътна и по -бяла от бивните на африканските слонове. Азиатската слонова кост е много по -мека и следователно върху тях могат да бъдат направени сложни резби.

Костите винаги ще имат малки пори на повърхността и тези пори изглеждат черни или кафяви. Порите са резултат от малките кръвоносни съдове, преминали някога през тези кости. Те може да не се виждат с просто око. За целта ще трябва да използвате лупа. Ако разглеждате слонова кост, ще забележите, че вместо порите ще има линии по материала. Линиите могат да бъдат кръстосани или дори в кръгови пръстени.

Фалшивата слонова кост ще има кост или слонова кост на прах. Тестът с гореща игла може да се използва за идентифициране на фалшива и синтетична слонова кост. В този тест човек ще нагрее щифт до горещо и ще се опита да го пробие в слонова кост. Ако не е истински, щифтът ще пробие през слонова кост. Така че с помощта на този прост тест можете да идентифицирате истинска слонова кост. Докато, ако изложите костта на излишна топлина, тя ще изгори.

Слоновата кост е по -твърда от костта и следователно не е толкова лесно да се надраска върху парче слонова кост, колкото можете да направите върху костта. Слонова кост, ако е счупена, може лесно да се залепи. Но ако се разпръсне на парчета, залепването може да не е възможно. Лесно се залепва счупена слонова кост поради гладката и лъскава текстура. Но костта е много суха и груба на вид. Така че не е възможно да се залепят счупени кости и жлебовете и хребетите могат да бъдат забелязани много лесно.

Резюме: 1. Слоновата кост идва от зъбите и бивните на бозайниците, докато костите са компонентите на скелетната система. 2. Костите имат малки пори поради наличието на малки кръвоносни съдове, когато са били в тялото на животното. Слонова кост има линии или кръгови пръстени. 3. Костите са много сухи и с груба текстура. Слонова кост е гладка и има блестяща текстура. 4. Слоновата кост е по -твърда от костите и не може да се счупи толкова лесно.

3 коментара

  1. Изглежда, че се справихте добре с отговора на въпроса ми. Може дори просто да разгледам някои други елементи, само за да стана по -умен. Благодаря ти. D> S>

  2. Здравейте Купих си мини слонова кост, за да направя пръстен, но тогава се съмнявам в този компютър. Моля, помогнете ми да проверя дали това е истинска слонова кост или ..? Наистина оценявам вашата любезна помощ. Tq

  3. Здравейте, моля, помогнете ми да проверя дали това е истинска слонова кост или .. както j jus го купи, за да направи пръстен. Tq

Вижте повече за: ,