Разлика между Honda Accord и Passat

volkwagen-passat Honda Accord срещу Passat

Honda accord е семеен автомобил, произведен серийно от японската Honda Motor Company. Производството му започва през 1976 г. и се продава на пазарите на автомобили по целия свят, включително Европа, Америка и Африка. Споразумението Honda е отбелязано като първият японски автомобил, произведен в САЩ, и е най -продаваният автомобил от японска компания там от 1982 до 1997 г. Дебютното споразумение е компактен хечбек, но различни стилове на каросерията се предлагат за осигуряване на години , по -специално купето и седана. Съперникът му в същата семейна серия автомобили е Passat, семеен автомобил, произведен от Volkswagen, немски автомобилен производител, който притежава и няколко други марки автомобили.

Passat е преминал през шест поколения дизайн, откакто е произведен за първи път през 1973 г. За разлика от Accord , Passat попада главно на пазара на автомобили за седани и придобива различни марки в зависимост от страната на пазара, например в САЩ първият Поколението Passat, B1, за първи път се продава под името Dasher. Колите на следващите поколения взеха имена като Santana, Quantum, Carat и наскоро Passat CC, който е модел купе на Passat.

Сравнение на характеристиките на най-новите модели 2009 Passat се състои от 200 конски сили, 2.0 литров първокласен газов двигател и шестстепенна автоматична трансмисия, с опция за автоматично ръчно управление. 2009 Accord има 3 варианта на двигатели от 177 190 и 271 конски сили с 2,4 и 3,5 литра обикновен газ. Accord има 5 -степенна автоматична, 5 и 6 -степенна ръчна трансмисия, но като цяло Accord има малко по -масивен двигател от Passat и в резултат на това няма да ви даде добър пробег на газ като Passat, но ще вземете предвид факта, че по -малките двигатели ще трябва да работят по -усилено, като по този начин се нуждаят от повече поддръжка. Honda Accord има повече модели за избор от Passat, включително четири купета с 2 врати и шест седана с 4 врати, докато Passat има само два модела с 4 врати, които включват седан komfort и комби комби, и двете задвижващи предни колела автомобили. На цена Volkswagen Passat от 2009 г. струва малко повече от Honda Accord от 2009 г., започвайки съответно от $ 28 300 и $ 20 905, но заслужава да се отбележи, че Passat ще ви направи по -добри след продажбата, отколкото Accord.

Резюме: 1. Най -забележимата разлика е страната на произход производител, където Honda accord е японски, а Passat е немският Volkswagen. Passat се занимава предимно със седани и салонни автомобили, докато Accord се предлага в редица модели, включително седани, хечбеци, вагони и салонни автомобили. 2. За най -новите модели на двата автомобила споразумението има като цяло по -голям двигател от Passat и ще се предлага в варианти от 2,4 и 3,5 литра. 3. Споразумението Honda от 2009 г. предлага повече модели за избор, около осем от тях, включително седани с 2 врати и 4 врати, докато Passat има два модела с 4 врати в седан и комби. 4. Като цяло Passat струва малко повече от Accord, като предлага и по-добра защита след продажба от Accord.

Вижте повече за: , , ,