Разлика между Honda Accord и BMW 3 серия

bmw-3 Honda Accord срещу BMW 3 серия

Компактен изпълнителен автомобил, произведен в пет различни поколения с повече от пет различни стила на каросерията, BMW 3Series досега е бил най-продаваният автомобил за германския автомобилен производител BMW. Серията 3 е най-продаваният автомобил в своя клас откакто е пусната през 1973 г., като в един момент дори надминава по-евтините модели и печели множество автомобилни отличия. В същия клас автомобили от японския производител Honda Motor Company е Honda Accord, семеен автомобил, произвеждан последователно от средата на седемдесетте.

Сравнение на характеристиките на най -новите модели BMW 3 серия 2009 се предлага в четири модела, а именно седан, купе, кабриолет и спортен вагон, докато Accord 2009 не предлага кабрио и купе. Що се отнася до производителността, BMW е на километри пред Accord с всички свои модели, задвижвани от 2,8-литров, 230 конски сили, шестцилиндров двигател с шестстепенна ръчна или шестстепенна интелигентна автоматично ръчна скоростна кутия. За базовия модел на Accord от 2009 г. той ще има 2,4 -литров двигател, който ще изминава средно 35 мили на галон газ, но това е малко по -малко от серията 3, която има значително по -голям двигател.

Що се отнася до манипулирането както на акорда, така и на серията 3 споделят характеристиките на гумите, но акордът има повече пъргавина на пътя, като се има предвид по -стегнатия му кръг на завиване. За всеки собственик на автомобил, който изминава много градски пробег, това е нещо за размисъл, но серия 3 ще ви даде по -добра стойност за парите ви по магистралата. Серията 3 има просторен интериор благодарение на по -богатите си вътрешни размери, които дават на пътниците допълнителен комфорт в сравнение с Accord, въпреки че ще получите повече място за глава в предната кабина на Accord, но по отношение на полезността, Honda Accord е по -изгодна, особено за родители, които често се нуждаят от дете и товарно пространство. По отношение на разходите, по -щедрата основна гаранция, която идва с покупката на серия 3, също я прави много по -скъпа от Accord, както таксата за местоназначение до мястото на дилъра, така и препоръчителната цена.

Резюме: 1. Accord очевидно е направен от японски производител на автомобили Honda, докато серията 3 е от немски. 2. Серията 3 предлага седан, купе, кабриолет и спортен вагон, докато Accord няма кабриолет и двойка. 3. Серията 3 има по -голям и по -мощен двигател от Accord. 4. Акордът има по -стегнат кръг на завъртане от серията 3 и също така е по -пъргав на пътя от серията 3. 5. Като цяло, серията 3 струва много по -високо от Accord и идва с по -добра гаранция.

3 коментара

  1. Вероятно не сте виждали или чували за акорд V6. Не казвам, че е по -добре. Но как можете да сравните 4 -цилиндров двигател с 2,4 -литров акорд с двигател на bmw 3 серия? Accord v6 не изостава много с 3,5 -литров двигател с 268 к.с. Това, което искам да кажа, е, че сравнението трябва да бъде ябълка с ябълка, а не ябълка с портокал.

  2. И как една кола с предно предаване е по -пъргава от кола с задвижване? В САЩ някога е имало акорде купе.

  3. Притежавал съм много камиони на bmw, Mercedes, Toyota и chevy …………… взрив за парите е Honda ………. Те са безпроблемни, а новите civic и accord са най -добрите ………… всъщност bmw управляват апартаменти и Карам е убиец за мен ……… що се отнася до 4 -годишната поддръжка… .. това са 3 до 4 смени на масло, смяна на спирачна течност, която е ненужна и чистачки на предното стъкло ………… .Обичах моите 78 320, 93 318 и 97 528… .обаче новите са ненадеждни и скъпи за поддържане ……… Никога няма да купя друг merc или bmw …………… Продавам се на японски превозни средства поради цена, липса на амортизация и надеждност от куршуми .

    Искрено, l/cpl andy m.birmingham usmc

Вижте повече за: , , ,