Разлика между Honda Accord и Acura TSX

acura-tsx Honda Accord срещу Acura TSX

Acura TSX е луксозен автомобил, произведен от Honda, класиран като луксозен автомобил от начално ниво. От въвеждането си през 2003 г. той се продаваше само в САЩ и Канада, но скоро Мексико ще бъде част от пазарите в Северна Америка, където ще се продава от 2009 г. Acura TSX е основно значка, проектирана от серията Honda на CL. Accord и първоначално са имали различен интериорен дизайн и настройка на окачването от Accord, но са стандартизирани и за двата автомобила от 2008 г. до момента. Honda Accord споделя много прилики с TSX, като се има предвид, че те са по същество една и съща кола, но се продават под различно име на значка в зависимост от пазара.

Сравняване на основните характеристики 2009 Acura TSX е напълно преработена, включваща 2.4 литров редови 4-цилиндров базов двигател, който може да достигне до 201 конски сили. Двата седана LX и LX-P на Honda Accord от 2009 г. се задвижват от 2,4 литра, 4-цилиндровите двигатели ще достигнат 177 конски сили, малко по-ниски от тези на Acura. Дори модернизираната версия на двигателя в седаните на Accord EX и всичките му купета дава по -малко 190 конски сили от тази на Acura.

TSX е създаден за лукс и по никаква грешка не представлява луксозната марка на Honda. По-специфичните за технологията купувачи биха отишли ​​за TSX. Той се предлага с навигационна система, способна да отчита времето и трафика, интеграция на iPod и високоинтензивни предни фарове. Що се отнася до стила на каросерията и дизайна, предната броня на Accord е малко по -повдигната от земята от тази на TSX и нейният корпус обикновено е по -голям от този на TSX. Accord ще ви даде по -просторна кабина с голямата си задна седалка, а също и по -голям багажник за багаж. По принцип за всеки бъдещ собственик на автомобил, който би се грижил повече за ежедневната използваемост, отколкото за лукса, тогава Accord би бил по -добрият избор, тъй като вие също ще го получите на по -ниска цена от TSX.

Резюме: 1. Acura TSX е значка, проектирана от Honda Accord и се продава специално на пазарите в Северна Америка. 2. Acura TSX е по -луксозен и пълен с повече високотехнологични функции от Accord. 3. За базовите двигатели и на двете коли Acura дава малко повече конски сили от Accord. 4. Accord предлага по -добра ежедневна употреба, повече пространство в кабината и багажника и малко по -голям корпус от Acura TSX. 5. За луксозните си характеристики Acura струва повече от Accord.

2 коментара

    Обратни обрати

    1. Разлика между Honda Accord и Passat | Разлика между | Honda Accord срещу Passat
    2. Разлика между Honda Accord и Mitsubishi Galant | Разлика между | Honda Accord срещу Mitsubishi Galant

    Вижте повече за: , , ,