Разлика между Холга и Даяна

Холга срещу Даяна

Ако попаднете на хора, споменаващи Холга и Даяна, има вероятност те да говорят за две от най -популярните пластмасови „играчки“ камери, които използват 120 филма. Въпреки че могат да си имитират помежду си по отношение на външния вид, и двете камери имат много отчетливи различия не само в тяхната конструкция, но и в крайното качество на изображението, което всяка произвежда. Въпреки това трябва да отдадете дължимото признание на уменията на потребителя на камерата и условията на околната среда, когато сравнявате качеството на картината между двете.

На първо място, Diana се счита за по -старата китайска камера, която се появява за търговска употреба от 60 -те години на миналия век. Holga се появи наскоро около 1981 г. По отношение на цените, Holga 120 GN, например, беше около 34 долара преди няколко години (въпреки че цената може вече да се е променила днес). Напротив, Диана обикновено е била на цена около 50 долара най -малко, докато някои могат да струват до 100 долара. Това може да се дължи на сложната му опаковка, по -леката и по -малка конструкция за по -деликатния потребител. Holga е здравият тип поради на пръв поглед по -здрава конструкция.

Други технически детайли на Holga включват 60 мм фиксиран обектив от менискус F/8 от пластмаса и затвор, който идва с 1/100 скорост и дори 1/125. Обратно, скоростта на затвора на Даяна обикновено е 1/60. Той също така има сменяем 75 мм обектив, който има различни настройки за снимане като слънчево, облачно и т.н. Това е доста изгодно за потребители със слаби или малки ръце, тъй като е по -трудно да се направи напред при използване на копчето Diana. Особено за любители, камерата на Diana може да създаде някакъв проблем, когато става въпрос за зареждане на филма. При Diana задните капаци не се отварят напълно и имат някои малки регулатори за фиксиране отдолу. По този начин началото на филма може да не се търкаля правилно към макарата за поемане и в крайна сметка може да се изплъзне. Сравнително по -лесно е да заредите филма в Holga, тъй като задните капаци се отварят напълно. Потребителите също могат да намерят Diana като по -гъвкава камера, тъй като изглежда има повече настройки и аксесоари за камера.

Резюме:

1. Камерата Diana е по -ранна камера от Holga. 2. Holga е по -евтина камера от Diana. 3. Камерата на Diana е по -лека и по -малка от Holga. 4. Холгите имат по -големи копчета за предварително филмиране за по -лесно филмиране в сравнение с Даяна. 5. По -лесно е да заредите нов филм за камерата Holga, отколкото в Diana. 6. Камерата Diana предлага по -добра гъвкавост на повечето потребители на камера.

Вижте повече за: