Разлика между гел за коса и паста за коса

hair_gel_am Гел за коса срещу паста за коса

Гелът за коса е продукт, използван за оформяне на косата. Той е особено добър при втвърдяване на косата в определен стил. В тази област тя работи точно както пастата за коса или восък, но е много по -добра от пастата; с восък, даващ най -добри резултати при втвърдяване . Геловете за коса се предлагат на пазара под различни марки и типове и често тези видове се различават по брой. Типовете гелове, които имат по -високи числа, дават по -добри резултати при втвърдяване, както и придават мокър, по -лъскав вид от тези, които имат по -ниски числа. Има и специфични гелове, известни като „етнически“ гелове, които са направени специално за текстура на косата, обичайна за чернокожите. Геловете за коса обикновено се прилагат върху мокра коса и въпреки че геловете обикновено се използват за оформяне на коса от различни типове, те са по-подходящи за осигуряване на „мокър вид“ на косата.

От друга страна, пастата за коса всъщност е продукт за прическа на восъчна основа, използван за текстуриране на косата на различни парчета и управление на косата в различни стилове. Пастата за коса има плътна текстура и съдържа малко восък. В зависимост от производителя или дистрибутора, пастата за коса може да има различни имена, например паста, камшик, лепило, помада или замазка. Въпреки това, независимо от името, всички те съдържат определено количество восък и почти изпълняват същата работа, придавайки на парчетата коса определена текстура.

Пастата за коса, поради съдържанието на восък, се различава от гела за коса, тъй като не „изсъхва“. Подобно на гела, пастата за коса ще придаде същата прическа и лъскав вид, но ще остави косата еластична, за разлика от гела, който оставя косата по -твърда. Недостатъкът обаче е, че продуктите за коса на восъчна основа като пастите не се измиват лесно, тъй като не съдържат вода в тях като геловете. Въпреки това, тъй като те са достатъчно гъвкави, те могат да се използват за лесно преоформяне на косата по различни начини, което прави възможно потребителят да поправи много прически за един ден. За редовни потребители, за да премахнат напълно косата си от пастата или друг восъчен продукт, се препоръчва използването на шампоан. Пастата за коса се нанася най -добре върху чиста коса, която не съдържа никакви балсами. Пастите дават по -добри резултати при суха коса, въпреки че могат да се прилагат и върху мокра коса. Геловете действат най -добре на мокра коса.

Резюме: Гелът за коса е продукт на водна основа, докато пастата за коса е продукт на восъчна основа. Гелът за коса прави косата твърда и не е лесна за рестайлинг, докато пастата за коса оставя косата еластична и лесна за подреждане. Гелът за коса лесно се отмива от косата, тъй като е на водна основа, докато пастата за коса се нуждае от шампоан за измиване, поради съдържанието на восък.

2 коментара

  1. Сега имам отлична яснота за разликите и приликите на гел за коса и паста за коса. Вашето описание на гел за коса и паста за коса ясно ги сравнява и контрастира, като използвате перфектни примери. Добра работа!

  2. Благодаря, че споделихте мислите си за красотата. за разбирането

Вижте повече за: , ,