Разлика между гипс и гипсокартон

gypsum Гипс срещу гипсокартон

Гипсокартонът е продукт, използван като довършителни работи предимно за интериори на сгради. Гипсокартонът може да се нарича още гипсокартон или гипсокартон. Гипсовата мазилка е материалът, използван за направата на гипсокартон с матиращо покритие от фибростъкло отстрани на дъската. Понякога в зависимост от производителя на гипсокартона към гипсовата мазилка могат да се добавят огнеупорни материали, за да се направи крайният продукт устойчив на огън и други външни условия. Обикновено се предлага в широки панели с размери четири на осем фута. Сухата стена се превърна в първия стандарт за избор за довършване на вътрешни стени в нови жилища, които се строят, и такива, които имат лифтинг. Някои от предимствата на гипсокартона включват; неговата пожароустойчивост, тя е сравнително по -евтина от конвенционалната мазилка, може лесно да се фиксира и на практика не се нуждае от квалифицирана работна ръка за поправяне в къща, може да се използва върху измазани стени и е лесна за боядисване и пребоядисване. Материалите, използвани при производството на гипсокартон, включват гипсова мазилка, която е основният вътрешен материал и хартиена облицовка, която е увита около гипсовата мазилка. Гипсът, използван за направата на гипсокартон, първо се подлага на процеса на калциниране, докато е в суров вид, така че летливата част се извлича.

Гипсът е минерал, срещащ се в природата, известен също като хидратиран калциев сулфат. Гипсът се използва главно като суровина за редица различни продукти, включително гипсокартон. Като естествено огнеупорен минерал, той е особено много полезен в строителната индустрия, както и в производството и до малък процент в селското стопанство. В рамките на минералната промишленост гипсът придобива няколко имена, например като селенит. Това е разновидност на гипс, който е безцветен и прозрачен с блясък, който свети. Други сортове гипс включват сатенен шпат, който много прилича на сатен, и алабастър, който има финозърнести кристали. Гипсът образува някои от най -големите известни кристали. Когато гипсът се нагрява до температури от около 150 градуса по Целзий, той губи голяма част от водата и се превръща в строителен материал, известен като Мазилка на Париж. Той е бил широко използван като строителен материал, докато не го замени друг продукт от гипсова мазилка, наречен гипсокартон. Огнеустойчивите свойства на гипса правят продуктите му много благоприятни в строителството и строителството, тъй като структурните щети могат да бъдат значително намалени в случай на пожар.

Резюме: 1. Гипсът е естествен минерал, докато гипсокартонът е произведен продукт. 2. Гипсът е минерал, съдържащ вода, докато гипсокартонът се състои от гипсова мазилка, която не съдържа вода, пресована между две дебели хартиени панели. 3. Гипсът в естествената си форма е кристален, докато гипсокартонът не е, тъй като мазилката е под формата на паста. 4. Гипсът се използва за производство на други продукти, докато гипсокартонът е продукт, който вече е направен.

1 коментар

  1. Какво се крие зад хоризонтално положената дъска от пяна върху вътрешната облицовка на външната стена на дома?

Вижте повече за: