Разлика между пистолет и пушка

Точност-международен-872190_640 Пистолет срещу пушка

Изобретението и развитието на огнестрелно оръжие започва в Древен Китай с откриването на барут. Огнестрелните оръжия са оръжия, които хвърлят куршуми, ракети или снаряди, които съдържат гориво гориво, като барут с висока скорост. През годините след изобретяването на огнестрелни оръжия те се превърнаха в основното оръжие, използвано от човека във войната, което води до формирането на съвременни армии. Те са по -мощни и са по -лесни за използване и боравене и изискват по -малко усилия от потребителя.

Въпреки че терминът „огнестрелно оръжие“ се използва като синоним на термина „оръжие“, само оръжията с висока муцуна, които се нуждаят от екипаж за боравене като полеви оръдия, танкови оръдия и артилерийски оръдия, като оръдия и гаубици, се наричат ​​оръдия. Оръжията са артилерийски оръжия, които могат да бъдат преносими или монтирани.

Оръжията са оръжия със затвор, които имат снаряди, поставени в камера, които се стрелят директно с висока скорост. Те се използват за стрелба на далечни разстояния, а балистичните им дъги са ниски и плоски. Има няколко вида оръжия: картечници, ловни оръжия и оръжия за обучение и забавление, наред с други.

Малките и ръчни огнестрелни оръжия не се наричат ​​оръжия от специалисти, тъй като са предназначени за използване от един човек. Такива огнестрелни оръжия се наричат ​​с имена като пистолети, които са пистолети с камера, която е интегрирана в цевта, карабини, които са дълги ръце, които са по -къси от пушката, и пушки.

Пушките също са оръжия със седалищно натоварване, които са предназначени да се стрелят от рамото. Цевите на пушките имат канали, които са врязани в стените им. Първоначално те бяха проектирани като огнестрелни оръжия с един изстрел, но сега се превърнаха в съвременните щурмови пушки, които могат да изстрелват няколко патрона.

Използването на пушки започва в средата на 15 век. Те са проектирани след мускети, но използват удължени куршуми вместо куршуми с форма на топка . Те обаче бяха бавни и трудни за зареждане, а димът от черния прах, използван в куршумите, може да попречи на зрението на потребителя. Така че те са били използвани главно в лов и от стрелци.

Резюме:

1. Оръжието е огнестрелно оръжие или оръжие, което има метална тръба, при която куршумите се изстрелват с висока скорост в плоска балистична дъга, докато пушката е оръжие или огнестрелно оръжие, което има дълга цев, която е нарязана или набраздена, като дава куршуми за въртене за по -голяма точност на дълги разстояния. 2. Пистолетът е предназначен за използване от екипаж или група хора, докато пушката е предназначена за индивидуална употреба. 3. Обикновено се монтира пистолет, но може да бъде и преносим, ​​за да се стреля на разстояние от тялото, докато пушката се стреля от рамото на потребителя. 4. Оръжията се използват в танкови, артилерийски и полеви битки, докато пушките се използват от стрелци и в лов. 5. Примери за оръжия са минохвъргачки, оръдия, картечници, танкови оръдия, гаубици и оръдия Gatling, докато примери за пушки са въздушни пушки, автоматични пушки като АК-47 и М16 и др.

5 коментара

  1. Само да отбележа, че според вашето определение за „оръжие“ (директно стрелба) минохвъргачки и гаубици всъщност не са оръжия. Това са артилерийски части, които стрелят индиректно. Снарядите им летят във висока балистична дъга, което им позволява да удрят цели извън обсега им (над хълмове).

  2. Минохвъргачките стрелят по много висока параболична дъга на относително малък обсег. Гаубиците стрелят по по -ниска, но все пак косвена дъга, което им дава много голям обсег. Нито една от тези артилерийски части не стреля директно. Артилерийско произведение, което по дефиниция е оръдие.

    • В цевта на пушката не може да се сменя, ако цевта стане неизползваема, пушката става неизползваема и пушката е подложена на съвместно наказание, където както в пистолета цевта може да бъде сменена, ако цевта стане неизползваема, пистолетът не става неизползваем и пистолетът може да се използва

  3. Имам нужда от разликата между пистолет и пушка, също и разликата между канали и нарезки.

  4. Оръжията са предназначени да атакуват областна цел, докато пушката се използва за целта на иглата. И двете са огнестрелни оръжия с ниска траектория с горички.

Вижте повече за: