Разлика между стъкло и пластмаса

Стъклото срещу пластмасата

Различава се донякъде стъклото от пластмасата. Те имат различни физични свойства и характеристики, които могат да бъдат както изгодни, така и не.

Първо, пластмасата е синтетичен или полу-изкуствен материал, произведен предимно за промишлена употреба. Действителните физически характеристики на пластмасите се различават поради техните специфични компоненти или полимерен състав (но преди всичко това е комбинация от водород и въглерод). Тази разлика определя неговата твърдост, устойчивост от топлина и непропускливост за други вещества като вода.

Този материал е по -пластичен от стъклото, тъй като може да бъде пресован или оформен в различни форми по време на производствения процес. Напротив, стъклото не е ковано най -вече, особено ако вече е във формата на готовия продукт. Пластмасите са универсални материали, тъй като несъмнено са заменили всички други материали като дърво, метал и стъкло, превръщайки се в стандарт за опаковане най -вероятно поради това, че са лек материал и че могат лесно да се изхвърлят.

Проблемът с пластмасите е, че тъй като са изработени от най -здравите елементи за постигане на желаната здравина на материала, същите тези елементи карат пластмасите да се разграждат бавно. По този начин очевидно има голям екологичен недостатък. Въпреки това вече има много специалисти, които са в процес на усъвършенстване на биоразградимите пластмаси.

От гледна точка на околната среда, стъклото е печелившият материал. Това е твърд и твърд материал, изработен от силициев диоксид (кварцов пясък), който обикновено е крехък. Това означава, че лесно се чупи.

Той е описан като устойчив материал, тъй като има по -добър потенциал за рециклиране. Ако се рециклира правилно, стъклото е материал за многократна употреба от пластмасата. Когато стъклото се рециклира, обикновено се използва повторно като същото старо стъкло. За пластмасите рециклирането на такива материали налага загуба на физическата им цялост, защото трябва да се превърне в друго нещо като подложка за килими или пластмасов дървен материал. Тази характеристика на пластмасите я кара да пада в скобата за рециклиране. Това е като когато вече имате фотокопиран материал, тогава правите фотокопие на това фотокопие, което влошава качеството. В случай на стъкло, сякаш сте направили оригинално копие от оригиналното копие, без да влошавате качеството.

Що се отнася до опаковането, съхраняването и съхранението на храни, стъклото също има по -добър потенциал за запазване на аромата, вкуса и качеството на храната. Той също така увеличава срока на годност на съхраняваната храна повече от това, което могат да направят типичните пластмаси. И накрая, макар и да не е приложимо за всички, стъклото е прозрачно по -често.

В обобщение, тези неорганични продукти са различни, защото:

1. Стъклото е по-екологичен материал, който има по-голям потенциал за рециклиране в сравнение с пластмасата.

2. Стъклото обикновено е лесно чуплив (чуплив) материал в сравнение с по -здравата пластмаса.

3. Стъклото е основно по -тежък материал в сравнение с по -леките пластмасови материали.

4. Пластмасите са по -пластични от твърдия стъклен материал.

1 коментар

  1. Твърде малко разлики между двете, пластмаса и стъкло

Вижте повече за: ,