Разлика между стъкло и Diamond

Стъкло срещу Diamond

Diamond е една от най-скъпоценните камъни на разположение на повърхността на земята. Въпреки това, има ситуации, когато хората се фалшифицират със стъкло или други материали на мястото на диаманти.

Стъкло и диамант има много различия. Първата разлика може да се види е, че стъклото е аморфна и диамант е кристален. Докато атомна структура на стъкло е нарушено, атомната структура на диамант е в ред и така че е кристален.

Diamond е известно, че кристал. От друга страна, стъкло няма да намали диамант. Друга разлика, която може да се види между стъкло и диамант е в прозрачността. Стъклото е по-прозрачен, отколкото диамант. Човек може да се чете ясно през стъклото, докато не може да се чете ясно с диамант.

Диамантите са с въглеродни недостатъци. Ако един истински диамант, гледани през бижутерска лупа, може да се види недостатъци. Напротив, очила са безупречни.

При сравняване на цвета на стъкло и диамант, бившият обикновено не идва с различни цветове. От друга страна, Diamonds имат синьо сияние.

Той може също да се отбележи, че диамант има естествено светенето докато стъкло има само изкуствено блестящ. Съкращенията и формата на диамант придават естествен блестящо. Стъклото е само обикновена и плоски.

Диамантът е твърд материал, в сравнение с стъкло. Diamond е ценно и се използва широко като орнаменти. Стъкло не е толкова ценно и то не се използва като орнаменти. Diamond е силно цена, но стъкло не е толкова скъпо. За разлика от стъкло, Диамантите са рядкост.

Друга разлика е, че диамант е взета от природата (естествен камък), докато стъкло е направен от човека.

Glass е известно, че силикат има предвид, че диамантите са въглерод.

Терминът Glass за първи път е използван по време на късната Римска империя. Терминът има своите корени в стъкларството центъра на Трир, който е в Германия. Стъклото е дума, която идва от "glesum", германски дума за прозрачна и лъскава вещество. Diamond е бил получен от "adámas", което означава, нечуплив.

Резюме

1. Стъклото е Некристалинният докато диамант е кристален. 2. Стъклото е по-прозрачен, отколкото диамант. 3. Diamonds идват с въглеродни недостатъци. Напротив, очила са безупречни. 4. Diamond има естествено грее докато стъкло има само изкуствено блестящ. 5. Diamond е ценно и е широко орнаменти. Стъкло не е толкова ценно и не се използва като орнаменти.

3 коментара

  1. добра работа

  2. Вие трябва да добавите: Diamond изгаря при 700C, докато стъклото не гори и се топи при около 1500 ° С.

  3. Диамантите не са всъщност, че рядко. търговците на диаманти само монополизират пазара, и да ги представят много бавно за потребителя.

Вижте още за: ,