Разлика между стъклени и акрилни аквариуми

Стъкло срещу акрилни резервоари за риба

Резервоарите за риба се предлагат в стъкло или акрил. Човек може да срещне големи разлики между тези два вида аквариуми.

Когато гледате стъклени и акрилни аквариуми за риба, и двата имат своите предимства и недостатъци. Резервоарите за риба от стъкло винаги са били любими, тъй като са били използвани от доста време и придават усещане за кралски вид.

Известно е, че акрилните аквариуми за риба са по -здрави, по -гъвкави и по -меки от резервоарите от стъкло. Резервоарите за риба, изработени от стъкло, са склонни да се счупят или дори да се счупят, ако има силно въздействие върху него. Въпреки че акрилните аквариуми за риба също могат да се счупят при известно въздействие, само много силна сила може да ги напука или разбие.

Друга разлика между стъклените и акрилните аквариуми е в тяхното тегло. Акрилните резервоари за риба тежат с около 50 % по -малко от аквариумите от стъкло. Това означава, че акрилните аквариуми за риба са по -лесни за работа и могат лесно да се преместват от едно място на друго.

За разлика от стъклените аквариуми за риба, акрилните аквариуми изолират 20 % по -добре. Това помага за намаляване на температурните колебания, което спестява сметките за охлаждане.

Друго нещо, което може да се отбележи, е, че акрилните аквариуми за риба идват с по -малко течове от аквариумите за стъкло. Това е така, защото акрилните аквариуми са молекулно заварени. Акрилните аквариуми за риба имат по -ясен изглед от аквариумите за стъкло. Това е така, защото прозрачността на акрила е около 90 %.

Стъклото е трудно да се надраска, докато е лесно да се направи това с акрил. Освен това аквариумите от стъкло биха били по -дебели от акрилните аквариуми.

Резюме

1. Известно е, че акрилните аквариуми за риба са по -здрави, по -гъвкави и по -меки от резервоарите от стъкло.

2. Резервоарите за риба, изработени от стъкло, са склонни да се счупят или дори да се счупят, ако има силно въздействие върху него. Въпреки че акрилните аквариуми за риба също могат да се счупят при известно въздействие, само много силна сила може да ги напука или разбие.

3. Акрилните аквариуми тежат с около 50 % по -малко от аквариумите от стъкло.

4. Акрилните аквариуми за риба са по -лесни за работа и могат лесно да се преместват от едно място на друго.

5. За разлика от стъклените аквариуми за риба, акрилните аквариуми изолират 20 % по -добре.

6. Акрилните аквариуми за риба идват с по -малко течове, отколкото аквариумите за стъкло.

7. Резервоарите за риба, направени от стъкло, биха били по -дебели от акрилните аквариуми.

Вижте повече за: