Разлика между женшен и гинко билоба

ginseng Женшен срещу Гинко билоба

Женшенът и гинко билоба имат голяма медицинска стойност и се използват от векове. Въпреки че двете билки - женшенът и гинко билоба „“ са сходни в много аспекти, те имат много различия.

Първата разлика, която може да се забележи, е по отношение на екстрактите. Екстрактите от женшен и гинко билоба са получени от различни части. Докато екстрактът от женшен идва от корените, екстрактът от гинко билоба се прави от листата и семената.

Друга разлика е по отношение на активните компоненти, присъстващи и в двете. Гинсенозидите и панаксаните са най -важните химични компоненти, присъстващи в женшен. Гинко билоба съдържа флавоноиди и терпенопиди.

Женшенът и гинко билоба се използват широко за психически стрес и също така за подобряване на паметта. Въпреки че тези две билки помагат за подобряване на психичното здраве, те действат по различен начин. Гинко билоба помага за увеличаване на притока на кръв към мозъка. От друга страна, известно е, че женшенът активира производството на адренокортикотропен хормон (ACTH).

Когато говорим за странични ефекти от женшен и гинко билоба, те са доста различни. Докато женшенът няма сериозни странични ефекти, известно е, че гинко билоба причинява определени странични ефекти в организма. Женшенът е адаптоген, което означава, че помага за възстановяване на здравето на тялото без никакви странични ефекти, дори ако нивото на дозата надвишава предписаните нива. Напротив, гинко билоба идва с някои странични ефекти като главоболие, повръщане и гадене, ако се използва с някои антикоагулантни продукти. Гинко билоба също няма да даде никакви резултати, ако се използва за продължително време.

Гинко билоба принадлежи към подразделението Ginkgophyta, клас Ginkgoopsida, отряд Ginkgoales, семейство Ginkgoaceae и род Ginkgo. Женшенът е бавно растящо многогодишно растение с месести корени, което принадлежи към рода Panax, семейство Araliaceae.

Резюме: 1. Докато екстрактът от женшен идва от корените, екстрактът от гинко билоба се произвежда от листата и семената. 2. Гинсенозидите и панаксаните са най -важните химични компоненти, присъстващи в женшен. Е, гинко билоба съдържа флавоноиди и терпенопиди. 3. Гинко билоба увеличава притока на кръв към мозъка. От друга страна, известно е, че женшенът активира производството на адренокортикотропен хормон (ACTH). 4. Женшенът е адаптоген, което означава, че помага за възстановяване на здравето на тялото без никакви странични ефекти, дори ако нивото на дозата надвишава предписаните нива. гинко билоба идва с някои странични ефекти като главоболие, повръщане и гадене, ако се използва с някои антикоагулантни продукти.

2 коментара

  1. много ви благодаря как обяснявате това, невероятно е да разберете какво пишете, че знаете на тел и да го обясните много ви благодаря поздрав wim zeegers

Обратни обрати

  1. Разлика между Panax Ginseng и Siberian Giseng | Разлика между | Panax Ginseng срещу Siberian Giseng

Вижте повече за: ,