Разлика между сладолед и сладолед

gelato Джелато и сладоледът са едновременно замразени десерти, а някои джелато са много подобни на сладоледа.

И сладоледът, и сладоледът са замразени десерти и често се смятат за едно и също нещо от мнозина. За повечето от нас разликата обикновено е в текстурата. Gelato има тенденция да се топи по -бързо и е по -мек от повечето сладоледи.

Има разлика в начина на сервиране. Сладоледът се сервира замразен, а джелато се сервира и съхранява при малко по -висока температура. Сладоледът съдържа повече от 10% мазнини, докато джелато съдържа 5-7% мазнини. Gelato се прави от пълномаслено мляко до сметана.

Има разлики в методите на разбиване както на сладолед, така и на сладолед. Gelato се разбърква на бавна скорост от сладоледа. Следователно, той е по -плътен и съдържа по -малко въздух около 25%, докато сладоледът съдържа 50% въздух.

Някои сладкиши са на водна основа и не съдържат млечни продукти, така че може да се счита за един от веганските десерти. Желато на водна основа е разработено в южния регион на Италия, докато гелато на млечна основа в северния регион.

Сладоледът е замразен десерт на млечна основа, разработен в Америка и разпространен по целия свят. Съдържа както обезмаслени млечни твърди частици, така и млечни мазнини.

Резюме

Сладолед: сервиран замразен; съдържа повече мазнини; направени от мляко; съдържа повече въздух

Gelato: топят се по -бързо; по -мек; по -малко мазнини и съдържа по -малко въздух; разбъркването става с по -бавна скорост; някои са на водна основа и не съдържат мляко; сервира се и се съхранява при малко по -висока температура от сладоледа.

3 коментара

    Обратни обрати

    1. Разлика между мляко и мътеница | Разлика между
    2. Разлика между Въпреки и въпреки | Разлика между | Въпреки vs In Inite
    3. Разлика между сладолед и замразен десерт | Разлика между | Сладолед срещу замразен десерт

    Вижте повече за: , ,