Разлика между матраци Full и Queen

Матраци Full vs Queen

Матраците обикновено се класифицират според техните размери. Ето защо има термини като матрак с двойно легло и матрак в пълен размер. И така, как се различават? На първо място, всичко се свежда до инчове. Матрак с размер queen size очевидно е по-голям в сравнение с пълния матрак. На всичкото отгоре някои здравни организации са признали значителните предимства, които един вид матрак носи пред другия, най -вече ако споделяте матрака си с партньора си.

Иначе известен като двоен матрак, пълният матрак има размери 54 ”x 75” (54 инча на 75 инча). Той е приблизително по-широк от стандартно двойно легло с цели 15 ”. Пълният екстра дълъг вариант е доста дълъг на 80 ”, което е толкова дълго, колкото матрак с кралица.

Според ISPA (Международната асоциация на продуктите за сън), матракът с кралски размер трябва да бъде 60 ”широк и 80” дълъг. Следователно той е по-широк ((6 "повече) и по-дълъг (5" повече)) от матрака в пълен размер. В тази връзка леглото с кралски размери предлага по-голямо легло за двойка, като раздава около 30 ”пространство за всеки. Двойка, използваща матрака в пълен размер, получава само 27 инча място за спане на човек. Разликата от 3 ”може да не изглежда значителна, но в действителност тя държи двойката на легло цяла нощ (без да пада, разбира се). Общата площ за матрак queen size е 4 800 in2, докато за пълен матрак е само 4,050 in2.

Що се отнася до цената, матракът queen струва малко повече в сравнение с пълен матрак, най -вероятно поради по -голямото си легло. Матраците Queen обикновено се продават до 400 долара, докато някои ултра луксозни вариации достигат до 5000 долара (като тези с ултра-плюшена пяна с памет). Напротив, матраците в пълен размер могат да стигнат до 360 долара и до 3 800 долара. Въз основа на проучване, проведено от Съвета за по-добър сън, матракът queen size се превърна в най-известния избор на матрак в Америка от 1999 г. Това се дължи и на факта, че много двойки обичат да използват матрака queen, особено ако се разпространяват много навън на леглото. Това е и причината, поради която повечето хотели сега използват матрака queen size за своите стаи за гости.

Резюме:

1. Матракът queen size е по-дълъг и по-широк от матрака в пълен размер. 2. Матракът queen size е по-скъп от матрака в пълен размер. 3. Матракът с кралски размер е по-популярен и се използва по-често в повечето сънища в сравнение с матрака в пълен размер. 4. Матракът queen size има по-голяма площ от пълния матрак.

2 коментара

  1. Мисля, че тук обяснявате много важен факт. Не всеки е наясно какво всъщност означава всеки от различните размери. Работя с матрак 1800, така че бях добре осведомен, когато закупих пълния си матрак . Мисля, че за повечето хора това решение може да бъде малко преобладаващо. Има толкова много различни варианти от размера до марката до нивото на комфорт, че може да е почти твърде много опции. Мисля, че това е все едно да си купя сватбена рокля. Задайте бюджета, придържайте се към него и стеснете опциите в обхвата си. Това прави процеса много по -управляем!

Вижте повече за: