Разлика между тиган и тиган

Тиган срещу Skillet

Откакто човекът откри огъня, той научи, че храната се яде най -добре, когато е сготвена. Топлината разкрива различните вкусове на различните съставки, които се използват за допълнително подобряване на вкуса на храната. Тя започва преди няколко хиляди години, както се вижда от огнищата и фурните за готвене, открити в Европа и Близкия изток. Готвенето може да се извърши по няколко метода; или като поставите храната директно над огън или като я поставите в контейнер преди нагряване. В зависимост от начина на приготвяне на храната има контейнери, които могат да се използват за съхранение на всички съставки.

В началото листата и глината се използват за задържане на храната, докато се готви. Тогава човекът намери други материали и ги превърна в контейнери за храна, за да държи храната по време на готвене. Човекът продължава да опитва различни начини за приготвяне на храна, докато съдовете за готвене в крайна сметка се превърнаха в съвременните видове, които виждаме и използваме днес.

Тиганите и тиганите са два от най -широко използваните съдове за готвене днес. Въпреки че са сходни и имат еднакви функции, няколко разлики ги правят различни помежду си. Единият е, че тиганите първоначално са били направени като тиган за сос. Той е направен с капак и обикновено е с дълбочина около 2 инча, където човек може да пържи дълбоко храната, докато може да се използва и за плитко пържене. Това е много важен кухненски инструмент, тъй като има много приложения. Освен за пържене, може да се използва и при сотиране и печене на скара.

Печене, яхнии и фрикадеси също могат да се приготвят в тиган. Тиганите са изработени от различни материали. Най -популярният е чугунът, който е и материалът, използван при направата на повечето тигани.

Тиганът е тиган с плоско дъно, който се използва за пържене, запържване и изпичане на храна. Той има ниски страни, дълга дръжка и няма капак. Освен чугун, тиганите могат да бъдат изработени и от алуминий, неръждаема стомана, мед или комбинация от тези различни материали.

Има няколко вида тигани като тигани с незалепващо покритие, които са много популярни и са много удобни за използване, тъй като хранителните съставки няма да залепнат за тигана. Не е добре за деглазиране, обаче, ако остатъкът от покафеняване ще се използва по -късно. Когато използвате тиган за готвене, той първо се намазва с масло, което позволява по -добър контакт между храната и тигана. Той увеличава вкуса и цвета на храната и намалява времето , необходимо за приготвянето на храната. Резюме:

1. Тиганът е тиган с плоско дъно, който се използва за пържене и печене на храна, докато тиганът е също тиган с плоско дъно, който се използва за сотиране, печене на скара, задушаване и печене, освен за дълбоко и плитко пържене. . 2. Тиган има капак, тъй като първоначално е направен като тенджера, докато тиганът няма капак. 3. Тиган е с дълбочина най -малко два инча с високи страни, докато тиганът е плитък и има ниски страни и дълга дръжка.

2 коментара

  1. За какво си заслужава, прочетох отдавна, че и тиган, и тиган са с наклонени страни, са по -плитки от тиган за сос, но тиганът има двата чучура за сипене, където тиган няма. И да, тиганът за соте има правите страни.

  2. Според Merriam-Webster:

    Дефиниция на тиган 1 предимно британски: малка кана или тенджера обикновено с три или четири често дълги крака и използвана за готвене на огнището 2: тиган

Вижте повече за: