Разлика между фиброцимент и винилов сайдинг

fiber-cement-pd Фиброцимент срещу винилов сайдинг

При изграждането на нов дом, или при ремоделирането или обновяването на стар дом се повдига въпросът за сайдинг. Предлагат се различни видове сайдинги, а най -търсените са фиброциментът и виниловият сайдинг. Тук, нека да видим някои от разликите между фиброцимент и винилов сайдинг.

При избора на сайдинг, издръжливостта е аспект, който всеки търси. Сайдингът от фиброцимент е по -издръжлив от сайдинга от винил. Сайдингът от фиброцимент се предлага с междинно ламинирана здравина на свързване, което го прави чудесен избор за студен климат.

Но когато се сравняват разходите, цената на фиброциментовия сайдинг е малко по -висока от тази на виниловия сайдинг. Като достъпна алтернатива на други сайдинги, виниловият сайдинг е евтин, тъй като производствените разходи са ниски. Друго нещо е, че виниловият сайдинг също е екологичен, тъй като може да се рециклира. От друга страна, сайдингите от фиброцимент не идват с такава функция.

Друго качество на сайдинг от фиброцимент е, че дава текстура на тухлена фасада или истинско дърво. От друга страна, виниловият сайдинг се предлага в проникващи цветове. Предимство на виниловия сайдинг е, че няма нужда да го скрапвате или боядисвате, подобно на други материали; необходимо е само измиване.

Виниловият сайдинг се състои от поливинилхлоридни смоли, които се комбинират с други елементи. Акрилните компоненти се използват при изработката на винилов сайдинг, за да стане устойчив на вдлъбнатини и екстремни метеорологични условия. Освен това, титанов диоксид и някои други химикали се добавят към винила, за да предпазят цвета му от избледняване.

Фиброциментовият сайдинг е комбинация от цимент, пясък и целулоза.

Резюме:

1. Сайдинг от фиброцимент е по -издръжлив от сайдинг от винил.

2. Сайдингът от фиброцимент струва малко повече от виниловия сайдинг.

3. Виниловият сайдинг е екологичен, тъй като може да се рециклира. От друга страна, сайдингът от фиброцимент не идва с такава характеристика.

4. Фиброциментът се предлага в тухлена фасада или текстура на истинско дърво. От друга страна, виниловият сайдинг се предлага в проникващи цветове.

5. Сайдингът от фиброцимент се предлага с междинно-ламинирана здравина на свързване, което го прави чудесен избор за студен климат.

6. Предимство на виниловия сайдинг е, че няма нужда от скрап или боядисване, подобно на други материали; необходимо е само измиване.

1 коментар

  1. Запознати ли сте със съдебните дела срещу James Hardie Co. и Certain Teed, свързани с техните сайдингови продукти от фиброцимент? Определен Тийд се съгласи на споразумение от 103 милиона долара от август 2014 г.

    Делото срещу Джеймс Харди е много подобно на това срещу Certain Teed. Твърди се, че и двете компании са заблудили обществеността относно свойствата на продуктите от сайдинг от фиброцимент, които федералният съд е намерил за дефектни по делото на Някои Тийд.

Вижте повече за: , ,