Разлика между надолу и надолу алтернатива

Алтернатива надолу срещу надолу

Има голяма разлика между спането с възглавница и без нея. Има още по -голяма разлика, когато човек използва одеяло в студена нощ или не. Те влияят върху това колко добре човек почива след тежък работен ден.

Преди само богати азиатски мъже използваха възглавници, но с настъпването на Индустриалната революция в Европа, тя стана много широко използвана. Докато в древни времена китайските възглавници са били изработвани от камъни, дърво, метал или порцелан, днес тя е изработена от плат, изпълнен с пяна, латекс, пера, пух и пух.

Долу е слоят от фини пера, които се намират под най -външните пера на птицата. Те осигуряват изолация за птиците и се използват от древния човек в религиозни церемонии и като символи. Днес се използва като изолатор и подложка за спално бельо, якета, възглавници и спални чували.

Той улавя малки въздушни джобове, които действат като термична бариера. Докато естественият пух, взет от птиците, е мек и топъл, някои хора са алергични към него, така че са разработени алтернативи за запълване на тази нужда. Тъй като са изработени от различни материали, разликите им са много. Продуктите, пълни с истински пух, са по -тежки в сравнение с тези, пълни с алтернативен пух. Хората най -често искат тежки утешители, затова предпочитат да използват продукти, пълни с истински пух, защото алтернатива може да бъде направена от материали, вариращи от овча вълна до коприна и синтетични материали, които са много леки.

Синтетичният пух може да бъде произведен, за да прилича на истински пух, който има определена характеристика и качество. Някои дори са направени по -добри. И за разлика от истинския пух, който може да причини алергични реакции, алтернативите на пух са предимно хипоалергенни. Всичко се свежда до избора на правилния материал при избора на алтернатива.

Не само вълна и коприна се използват като естествени пухени алтернативи, но и памук. Те са лесни за поддръжка, но не са толкова тежки, колкото пухът. Най -често използваният и може би по -евтиният избор са алтернативи от синтетичен пух. Истински пух може да се използва от хора с алергии, стига пухът да е пречистен и продуктът да е направен така, че пухът да не избяга. Алтернативите надолу също могат да бъдат заразени с прахови акари и прах, но има продукти, които се предлагат със специален контрол на праха.

Резюме:

1. Даун е слоят от фини, меки пера под външните пера на птицата, докато пухената алтернатива може да бъде естествена като вълна, коприна и памук или синтетична. 2. Down е най -предпочитан от потребителите, защото е тежък, докато надолу алтернативата е лека. 3. Down има отличително качество и текстура, което го прави добър изолатор, докато могат да се направят алтернативи, които да приличат на него, но все пак някои просто не са толкова добри, колкото истински пух. 4. Даун е по -скъп от надолу алтернативи. 5. Real down причинява алергични реакции при някои хора, докато алтернативата down не, защото те се третират със специални средства за защита от прах.

6. Даунът е направен от пера на птици, докато алтернативата е направена от вълна от овце, памук, коприна и синтетични материали.

Вижте повече за: ,