Разлика между диаманти и перли

diamond-pd Диаманти срещу перли

Диамантите и перлите са скъпи скъпоценни камъни, които се използват широко в различни видове бижута. Има обаче няколко разлики между диаманти и перли.

Перлите са естествено създадени от стриди в морето. Секретът, направен от перлата, когато стридата се опитва да се предпази от натрапници, се натрупва с времето и образува сфера. Тази сфера е перлата. Диамантите, от друга страна, трябва да бъдат изкопани и изрязани от скали, които естествено ги съдържат.

Стридите се намират на морското дъно на дълбочина около 50 метра и тук, разбира се, се намират и перли. Водолазите търсят стриди, в които е възможно да има перли. Напротив, диамантите се намират на сушата и се изкопават от мините, открити в райони, за които е известно, че имат изобилие от естествени диамантени образувания. В света има няколко диамантени мини.

Перлите могат да бъдат култивирани изкуствено и от човека. Седефът всъщност може да бъде поставен в жива стрида. Диамантите обаче не могат да бъдат култивирани изкуствено или направени от човек. Диамантите могат да бъдат изключително скъпи, въпреки че цената на диаманта зависи от това колко добре е изрязан. Диамантът може да бъде нарязан на няколко различни форми, като сърце, кръгли, квадратни или продълговати форми. Естествената форма на перлата е кръгла и не може да се нарязва на различни форми, но може да има разлика в размерите на перлите.

Цените на диамантите се измерват и се вземат въз основа на карата. Колкото по -голям е броят на карата на диаманта, толкова по -скъп ще бъде диамантът. Цветът също е важен фактор при диамантите, тъй като някои от най -скъпите диаманти имат рядък цвят, например розови диаманти. Розовите диаманти са изключително редки и скъпи. Цената на перлите се определя от рядкостта на този вид перла и нейния блясък. Една добра естествена перла ще има висок блясък, който не може да бъде имитиран или създаден изкуствено.

Резюме:

Диамантите се добиват от мини, където са изрязани от скалите, докато перлите се отглеждат естествено в стриди, открити на морското дъно.

Перлите могат да бъдат култивирани изкуствено чрез поставяне на седеф в черупката на стриди, докато диамантите не могат да бъдат създадени изкуствено.

Цените на диамантите зависят от рязането, цвета и рейтинга на карата. Цените на перлите се основават на тяхната рядкост и блясък.

4 коментара

  1. това ми помогна, но в уебсайта на Google въведох разликата между цената на копията и щракнах върху всички тях и това беше едно от тях, които някак излекуваха, но все още не знам средната цена на димонд и перли ... .и това е домашна работа и се дължи на 18 май, а на 17 -та толкова ... аз сега имам нужда от нея .. ахаххахаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааАААЛНО към мен се връщам ... looolll biiiiizz:) !!!

  2. Уау Сара:/

  3. Четирите Cs на диамантите са най -важните аспекти при закупуването на диамант.

  4. Диамантите могат да се продават в милиони долари, бисерите може би само в хиляди долари. Годежни диамантени пръстени са нашите най -продавани бижута.

Вижте повече за: ,