Разлика между деним и дънки

Дънки и деним са двата най -объркани термина в повечето части на света. Хората погрешно си разменят тези думи, което е невярно, че едното замества другото. Всички дънки са дънки, но не всички дънки са дънки. Накратко, дънките са изработени от деним, докато дънките са сурови материи, изработени от 100% памучен кепър и могат да се използват за производство на дънки в допълнение към множество аксесоари, които включват чанти, ризи, поли и якета. Нека разгледаме основните разлики между тези два термина.

Разлика между деним и дънки

Какво е дънки?

Дънките са популярни сред мъжете и жените , особено студентите, тъй като дрехите имат специални предимства. Например, не е необходимо да натискате или перете дънките често. Те са издръжливи и добре изолирани, за да се носят удобно при коварни метеорологични условия. Памукът (деним) е материалът, който стои зад универсалността и комфорта на дънките.

Обикновено синият цвят е синоним на идентичността на дънките от създаването им през 1870 -те години, съвместно от Levi Strauss и Jacob W. Davis. Днес дънките се предлагат в различни цветове като черно, сиво и кафяво. Но синият цвят все още доминира като идентичност на дънките.

Дънките се считат за изискано ежедневно облекло за мъже и жени извън помещенията на работното място. Има буквално многобройни дизайни на дънки, но основно са изработени от деним материал. Наред с други, имаме редовно прилягане, кльощаво прилепване и тънко прилепване. За да видите, денимът се обработва на мокро и сухо. Мокрият деним прави по -меки дънки, а сухият деним прави по -твърдите дънки. По -специално мъжете се влюбиха в по -здравите дънки, тъй като те не привличат лесно петна и са по -издръжливи.

Едва ли ще намерите някой без чифт дънки. Те са по -предпочитани поради рядката нужда от поддръжка. Всичко благодарение на уникалността на дънковите тъкани при правенето на дънки с добро качество. На пазара обаче има реплики с по -лошо качество на деним.

Разлика между деним и дънки-1

Какво е деним?  

Денимът, както вече беше подчертано, е плат, използван за изработка, inter alia, на дънки. Има многобройни аксесоари като чанти, поли и якета, изработени от деним и това не означава, че са дънки. Това означава, че взаимозаменяемото обаждане на дънки и дънки е неправилно.

Зад качеството на деним се крие тежък памучен кепър, който е 100% и издръжлив. Материалът от деним е изтъкан с основата на преждата, която е съставена от син памук и бял памук, за да му придаде разнообразие от диагонални паралелни линии в син и бял цвят. Преди крайния продукт той трябва да премине през серия от процеси и дори може да бъде боядисан в предпочитан цвят. Има сух и мокър деним. Мокрият деним се използва за направата на тесни и по -меки дънки. Такива дънки обикновено имат гладка текстура, но не са толкова здрави, колкото тези от сух деним.

От друга страна, сухият деним се получава, когато материалът не се измие след боядисването му. Следователно материалът остава по -здрав и се използва за изработка на здрави дънки, като например редовното прилягане.

Грижа за дънки и деним  

Тъй като денимът рядко се среща в магазините на дребно в сурово състояние, освен дънките, нека се задълбочим в грижите за дънките. От първостепенно значение в това отношение е цветът и издръжливостта на дънката. Първият съвет е да не смесвате дънките с други цветове, тъй като това може да повлияе на светлите цветове . Също така трябва да се пазите от по -светли мебели, тъй като мокрите тъмни дрехи могат да се намесят в цвета.

Що се отнася до издръжливостта, дънките издържат дълго, ако не се перат твърде често. Тези дрехи не са предназначени за често пране, тъй като цветът и качеството могат да избледнеят с течение на времето. Частта от решението може да бъде получаването на няколко чифта дънки, вместо да се разчита на един чифт.

Има различни дизайни, не забравяйте да следвате внимателно инструкциите за грижа за дрехата. Внимавайте за пране на ръце или пране в пералня.

Разлика между дънки и дънки  

Дънки срещу деним по отношение на "тегло"  

Денимът като суровина е сравнително тежък в сравнение с неговия продукт, дънки. Дънките трябва да се носят в много случаи, така че да са леки. Различните дизайни имат различно тегло. Дебелите, изработени от сухия деним, са относително обемисти и са подходящи за зимно носене.

Дънки срещу деним по отношение на „издръжливост“  

Денимът е изработен от 100% памук, който е по -издръжлив. Дънките също са издръжливи, тъй като са направени от деним. Но трайността може да зависи от това как са обработени. Относително денимът е по -издръжлив в сравнение с деним.

Дънки срещу деним по отношение на „употреба“  

Дънките се използват за производство на различни аксесоари като чанти, портмонета, ризи и поли. Дънките са само част от продуктите, изработени от материал от деним плат. Тогава дънките, разбира се, са панталони, които носите за ежедневни случаи. Рядко се използват за работно облекло. Много хора предпочитат дънки поради лекота на поддръжка. Не е необходимо да ги гладите всеки път, когато носите.

Дънки срещу деним: Сравнителна таблица

Дънков плат Джийн
Изработен от 100% памук кепър Изработен от деним. Напоследък има нови материали, използвани за копиране на дънкови дънки
По -издръжлив Издръжлив, но зависи как е обработен от деним. Има мокър и сух деним
Не всички дънки са дънки Всички дънки са деним
Може да са поли, якета, ризи и др. Панталони
Е в тежка категория Лек е
Предлага се в бял и естествен цвят Предлага се в различни цветове

Резюме: Джинси срещу деним

  • Дънките и дънките са два различни материала, макар и свързани
  • Дънките са изработени от 100% памук кепър
  • Дънките са изработени от деним
  • Дънките могат да бъдат мокри или сухи, за да се направят съответно по -меки и по -твърди дънки
  • Дънките са тежки в суровина
  • Освен дънки, денимът може да се използва и за направата на други облекла като поли и ризи
  • Дънките се предлагат в безброй цветове, докато денимът в бял и естествен цвят
  • В наши дни дънките се предлагат в много дизайни и композитни материали
  • Дънките са изолирани, така че да могат да се носят дори през зимата. Но памукът естествено е добър изолатор, освен когато е мокър, защото абсорбира повече вода.

Вижте повече за: , ,