Разлика между CZ и Diamond

diamond CZ срещу Diamond

CZ е съкращение, което означава кубичен цирконий, кристалната форма на циркониев диоксид. Той има близко визуално сходство с диаманта и поради този факт CZ остава основният конкурент на диамантите по отношение на цената. Това прави CZ най -популярните „фалшиви диаманти“ в света. CZ се синтезира в твърд, оптически безупречен материал, който може да бъде безцветен или може да бъде направен с различни цветове. Въпреки че синтезираният материал е твърд, той не се сравнява с твърдостта на диаманта, който е известен като най -твърдия естествен материал.

CZ се произвежда от човек в лаборатории, класиран от степен А до степен AAAAA, която е най -високата степен и степен А като най -ниската. Най -бедната степен А може лесно да бъде забелязана, ако се използва за имитация на истински диамант.

CZ излъчват светлина по различен начин от това как диамантите излъчват светлина и това е най -лесният начин да се направи разликата. Тъй като CZ имат по -висока дисперсия на призматична светлина, те ще отделят повече цветна светлина, отколкото бялата светлина, отколкото чистият диамант.

CZ са идеално чисти и нямат почти никакви недостатъци, когато се гледат с мощна бижутерска лупа. За това те са различно изрязани и полирани, така че да могат да излъчват блестящ „огън“. От друга страна естествените диаманти съдържат някои недостатъци и когато диамантът е изрязан, ръбовете му, където се срещат фасетите, ще бъдат остри и отчетливи, докато на CZ ръбовете ще бъдат по -заоблени и гладки.

По отношение на твърдостта, CZ ще се справят добре и са по -твърди от повечето скъпоценни камъни, като оценката е 8,5 на повечето скали за твърдост. Въпреки това диамантите винаги ще се оценяват на 10, което е най -високото във всяка скала. Тестът за твърдост е друг надежден начин да различите „фалшиви диаманти“ като CZ от истински диаманти. CZ също са много крехки и обикновено са склонни лесно да се счупят и затова те се притъпяват и раздробяват при износване в най -кратки срокове, показвайки драскотини.

Друга забележителна разлика е, че CZ обикновено изгарят при силна топлина, за разлика от диамантите. Това е причината, поради която оразмеряването на пръстените CZ е много обезпокоително, тъй като топлината почти ще разбие камъка. Също така CZ струват много по -евтино от диамантите и всъщност те не струват почти нищо в сравнение с цената на истинския диамант. Цената трябва да бъде друг лесен индикатор за разграничаване на CZ от диамант.

Резюме: 1. CZs излъчват повече светкавици от цветна светлина, отколкото бяла светлина за разлика от диамантите. 2. CZ се синтезират в лаборатории, докато диамантите съществуват естествено в своята цялост. 3. CZ са безупречни, докато диамантите съдържат видими недостатъци, когато се гледат под лупата на бижутера. 4. CZ не могат да издържат на силна топлина, докато диамантите могат да издържат на много висока температура. 5. Диамантите са значително по -твърди от CZ.

3 коментара

  1. Мога ли просто да кажа какъв утеха да разкрия някой, който наистина знае какво обсъждат в интернет. Всъщност разбирате как да извадите наяве проблем и да го направите важен. Много повече хора трябва да разгледат това и да разберат тази страна на вашата история. Изненадващо е, че не сте по -популярни, защото определено имате дарбата.

Обратни обрати

  1. Разлика между слонова кост и бяло | Разлика между | Слонова кост срещу Уайт
  2. Разлика между отражение и пречупване | Разлика между | Отражение срещу пречупване

Вижте повече за: , ,