Разлика между бетон и дърво

cement Бетон срещу дърво

Що се отнася до строителството, материалите за теглене често идват на място и това са дърво и бетон. Инженерите и строителите вече са дешифрирали кой материал е най -подходящ за определена употреба. Независимо от това, никой от тях не се счита за най -добрият във всички аспекти. Дървото може да бъде по -добро в дадена ситуация, докато бетонът може да бъде идеален за друг. Но за неинженери, които искат да знаят разликата между бетон и дърво, прочетете нататък.

Дървесината е органична. В дървото има клетки, които го правят „жив“. Повечето дървета имат кафяв цвят, който варира от светло до тъмно кафяво, въпреки че някои дървета изглеждат по -светли до степен, придаваща им месест бял цвят. Дървото е всъщност съвкупност от целулоза, чиито влакна са много много направи компактен. Това свойство го прави устойчив на външни сили и компресия. В живо състояние дървото е част от стъблото или ствола на дървото, което се използва като проход за хранителни вещества и вода, идващи от корените до листата.

Дървесината, освен за строителство, може да се използва и за други важни цели като: осигуряване на гориво, опаковане и дори за производство на хартия. Дървесината или дърветата растат, като се разширяват от вътрешността на ствола си. И така, той се увеличава в диаметър и произвежда няколко растежни пръстена, за които се казва, че могат да определят възрастта на самото дърво.

Дървото също може да се отнася до двата му основни класа. Сърцевината е сърцето на дървото. Вътрешното дърво се счита за по -старо. Повечето експерти наричат ​​тази част като мъртва дървесина, но други не са съгласни, защото тя все още може да бъде подложена на определени гниещи организми. Беловината, напротив, е външната част и се счита за по -младата дървесина. Това е основното, което отговаря за провеждането на хранителните вещества на дървото. Освен това дървесината може да бъде класифицирана като твърда или мека. Дървесината от дъбови дървета е твърда, докато дърветата от борове са меки. Но тези имена не корелират точно, че ако дървото се нарича твърдо, то е по -твърдо от меките. Това е така, защото някои меки дървета всъщност са по -твърди от твърдите.

Обратно, бетонът е направен от цимент и други строителни материали като инертни материали (натрошени камъни или скали), вода и пясък и др. Материалът на бетон, за разлика от дърво, се втвърдява след водата били смесени и след това претърпява процеса на хидратация. Този процес включва свързване на строителните материали с вода, за да се втвърди като цяло. Общият резултат е много здрав сивкав материал, който може да издържи на натиск и други сили. В днешно време бетонът се използва главно за строителство. Това без съмнение е най -често използваният строителен материал в света днес; да не говорим, че е създаден от човека.

1. Бетонът е изкуствен материал, докато дървото е органично.

2. Бетонът се втвърдява след процес на хидратация, докато дървото е практически твърд материал за начало.

3. Дървото е предразположено към гнева на разлагащи се организми като термити, за разлика от бетона.

4. Дървесината обикновено е кафява на цвят, докато бетонът изглежда сивкав.

1 коментар

  1. така че харесвам мозъци и да, неговият добър уебсайт!

Вижте повече за: ,