Разлика между ковчега и ковчега

Ковчег срещу ковчег

Много хора третират термините „ковчег“ и „ковчег“ като еднакви. Но в действителност това са две отделни кутии, използвани за мъртвите, особено ако сте в САЩ. Основната им разлика е във формата на кутията. Ъглите на ковчежето често са заоблени, докато ковчегът има много странна форма, която изглежда приляга на естествената форма на тялото. Като такъв, ковчегът има по-тесен край на крака и главата, докато средната площ на кутията е значително по-широка. Това е за по -добро приспособяване на издатината в областта на торса. Не е изненадващо, че ковчезите някога са били наричани „стискач на пети“, тъй като това е по-подходящ за мъртвите контейнер, за разлика от ковчега.

Ковчезите обикновено са по -евтини от ковчежетата. Това вероятно се дължи на използването на по-малко материали, за да се направи по-подходящ за формата контейнер. Ковчезите могат да бъдат направени от много видове материали: дърво, стъкло и метал. Въпреки това повечето, ако не всички, капаците на ковчезите са направени само от един вид материал. Ковчежетата са по -скъпи най -вероятно поради добавянето на текстилна подплата (т.е. коприна и кадифе). Той дори може да бъде изграден със специален херметичен уплътнител, който може да помогне за забавяне на процеса на разграждане на трупа.

В най -широк смисъл ковчежето има по -либерално определение. Ковчеже може да бъде всяка кутия, която служи за съхранение на ценни предмети. Например, англичаните и до днес смятат своите кутии за бижута за ковчежета. Само терминът „ковчег“ е непосредствено прикрепен към мъртвите или погребението.

В исторически план ковчезите имат богата историческа база. Говори се, че древните гърци и китайците от неолита погребват мъртвите си роднини с ковчези. От този момент във времето до 17 -ти век ковчезите са проектирани да бъдат контейнерите на мъртвите за тези, които имат капацитет да ги купят. Повечето ковчези тогава са били украсени със скъп варовик и са имали сложен дизайн. Особено през 1700 -те години ковчезите са правени за масите, а не само за висшата класа.

Резюме:

1. Кофините имат стеснена част на главата и крака, докато средната част е донякъде изпъкнала, за да побере торса на мъртвото тяло. Едно ковчеже е контейнер с правоъгълна форма за мъртвите, който може да бъде отворен в горната му част в два сегмента (като хладилник с две врати). 2. Кофините винаги се свързват с мъртвите, докато ковчезите също понякога се свързват със средни кутии за бижута и други контейнери за специални предмети. 3. Кофините обикновено са по -евтини от ковчежетата. 4. Кофините вече присъстваха преди хиляди години, докато ковчежетата за мъртвите бяха въведени наскоро.

Вижте повече за: