Разлика между чиста стомана и неръждаема стомана

Чиста стомана срещу неръждаема стомана

Когато планирате да закупите стоманени уреди, както в случая с домашен хладилник, може да се спънете при избора кой тип стоманен хладилник да изберете. Отивате ли за уред от неръждаема стомана или алтернатива за чиста стомана? Уредите от неръждаема стомана са много популярни в днешно време, защото придават на вашия дом много подреден и официално изглеждащ вид. Но все пак трябва да имате предвид, защото този избор не е без недостатъци. Наричани още „неръждаем вид“, чистите стоманени уреди изглеждат почти същите като вашите стандартни уреди от неръждаема стомана. Добрата част е, че не ви дава същите минуси, които има обикновената неръждаема стомана.

Много е лесно да се идентифицират един от друг. Неръждаемата стомана не е магнитна, защото е направена от чиста неръждаема стомана. Други уреди, които са оцветени в мръснобяло, странно черно или бяло, обикновено са чиста стомана. Тези уреди са създадени от въглеродна стомана и са с ламинирано покритие, за да изглеждат като типичните уреди от неръждаема стомана. Този завършек обаче има един недостатък. Това води до лесно ръждясване, ако повърхността е надраскана. Ако е така, замърсителите могат лесно да проникнат вътре. За неръждаемата стомана не е нужно да се притеснявате за ръждясване, защото повърхността няма да ръждясва с течение на времето, дори ако често е надраскана.

Тъй като са практически неръждаеми, уредите, изработени от чиста неръждаема стомана, лесно се измъчват от пръстови отпечатъци и други петна. Трябва да използвате специфични почистващи продукти като Orange Glo, за да съживите оригиналния неръждаем вид. Липсата на щателно почистване просто ще завърши със загуба на блясъка на стоманата. Напротив, чистите стоманени уреди се почистват по -лесно с помощта на обикновени инструменти за почистване на дома и почистващи препарати. Също така не е нужно да се притеснявате много, защото чистата стоманена повърхност не оставя твърде много следи от пръстови отпечатъци. Независимо от това, дори ако неръждаемата стомана лесно носи отпечатъци от пръсти, тя не се оцветява просто с багрила или храни, което я прави идеален избор за тези, които мразят бактерии и микроби. И накрая, поради естеството на материала, използван за производството на уреди от неръждаема стомана, те в крайна сметка струват до 500 долара повече в сравнение с уредите от чиста стомана.

Резюме:

  1. Неръждаемата стомана не е магнитна в сравнение с чистата стомана.
  2. Почистването на повърхности от неръждаема стомана е по -трудно, тъй като може да се наложи да закупите подходящи продукти за почистването му в сравнение с обикновените чисти стоманени повърхности.
  3. Повърхностите от неръждаема стомана (макар и по -малко или не са склонни към ръждясване) лесно прикриват петна и отпечатъци в сравнение с чистата стомана.
  4. Уредите от неръждаема стомана са по -скъпи от уредите от чиста стомана.

Вижте повече за: